עבודה מס' 062143
מחיר: 241.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: ההתייחסות למנהיגותו של יאסר עראפת והיחס לרשות הפלשתינאית מנקודת מבטן של המפלגות מרצ וחירות.
4,317 מילים ,10 מקורות ,2003
ראשי הפרקים לעבודה:
1. מבוא
2. יאסר עראפת - מיהו האיש? וניתוח קצר של אישיותו.
3. מיהי מרצ? מיהי חרות?
4. עמדות המפלגות חודש לפני בחירות .2003
5. עמדות המפלגות לאחר היוודע תוצאות בחירות .2003
6. סיכום והסקת מסקנות.
7. עמדתי האישית לגבי הנושא.
8. ביבליוגרפיה.
מבוא
הרעיון לנושא נבחר לאחר שקראתי את חוות דעתו של ד"ר שמואל גורדון על מנהיגותו של יאסר עראפת.
בעבודתי אבקש להראות את ההתייחסות למנהיגותו של יאסר עראפת והיחס לרשות הפלשתינאית מנקודת מבטן של שתי מפלגות בישראל: מרצ וחרות. כאשר מפלגה אחת - מרצ, המזוהה עם השמאל בישראל ואחת - חרות, מזוהה עם הימין. המשותף לשתי המפלגות הוא היותן מפלגות קטנות יחסית אשר מזוהות עם הפלגים היותר קיצוניים בעמדות שלהן (הכוונה שהן לא מפלגות מרכז), כמו כן משותף להן הכישלון בבחירות 2003 ולכן בעבודתי אשאל גם את השאלה האם ההתייחסות שלהן לנושא ערפאת היא מהגורמים לכך.1
לצורך העבודה עקבתי אחרי הפרסומים של שתי המפלגות חודש לפני הבחירות ועד שבועיים לאחר הבחירות2, בעיתונות הכתובה (העיתונים ידיעות, מעריב והמוסף של עיתון "הארץ") וכן באמצעות אתרי האינטרנט של שתי המפלגות כאשר את הביקורת על תשדירי הבחירות של המפלגות בחרתי לקחת מניתוח של מבקרת הטלוויזיה של עיתון "מעריב" - הגברת אורנה לנדאו.
הנחת המחקר שלי היא שהיה שינוי ביחס למנהיגותו של יאסר ערפאת והלגיטימיות שלו בתואר מנהיג הרשות הפלשתינית לאחר היוודע תוצאות בחירות 2003. כמו כן הנחתי כי תהא השפעה על העמדה שנוקטות המפלגות בקשר לסוגיית ערפאת על תוצאות הבחירות, וכי מפלגת השמאל, מרצ, תהא בעד המשך מו"מ עם הרשות הפלשתינית בעוד מפלגת חרות תתנגד לכך בכל תוקף.
את העבודה אתחיל בסקירה קצרה על עראפת ובסיומה ניתוח קצר של אישיותו כאשר נעזרתי במחקר שנעשה עבור המכון הבינלאומי למדיניות נגד טרור ע"י ד"ר שאול קמחי, ד"ר שמואל אבן ופרופ' ג'ראלד פוסט. לאחר מכן אציג את שתי המפלגות שבחרתי בהן ואתן רקע כללי עליהן.
בהמשך אציג את הפרסומים, הראיונות, הביקורות ואת החומר שמצאתי לפני ואחרי בחירות 2003, את הפרק שלאחר מכן אקדיש לניתוח והסקת מסקנות ואסיים בניתוח אישי (שמייצג אך ורק את דעתי האישית) בנוגע למנהיגותו של ערפאת.
---------------------------------------------------------------------------------
1. אבקש להדגיש כי 2 המפלגות הן מקרה המבחן שאותו אני אישית ביקשתי להציג בעבודה זו וניתן היה לבחור ב2 מפלגות שונות שייצגו את הימין והשמאל בישראל.
2. החל מה28 לדצמבר 2002 ועד ל17 לפברואר .2003
הערת מערכת: מקורות העבודות הם אתרי אינטרנט וכתבות עיתונאיות בלבד.
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "מנהיגותו של יאסר עראפת", סמינריון אודות "מנהיגותו של יאסר עראפת" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.