עבודה מס' 070534
מחיר: 219.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: הגוף הכחוש כתופעה היסטורית על פי מאמרה של סיגל גולדין: "מופעי הגוף הכחוש: ההיסטוריה החברתית של נראותו".
2,006 מילים ,1 מקורות ,2010
מאמרה של גולדין "מופעי הגוף הכחוש: ההיסטוריה החברתית של נראותו" נפתח בהצגת האנורקסיה, המוכרת בשיח היומיומי כתופעה פסיכולוגית של הרעבה עצמית מרצון. מייד בהמשך עובר הדיון מהשפה הקלינית להיבט ההיסטורי של תופעה זו. הגוף הכחוש נבחן על ידי כותבת המאמר כ"סמל, המקפל בתוכו משמעויות תרבותיות מרובות" (גולדין, עמ' 43). הרחבת מסגרת הדיון בנושא מאפשרת התייחסות אל תופעות נוספות של אנורקסיה, שצמחו במאה ה-19. מדובר בשלוש תופעות תרבותיות; שלושה מופעים של הגוף האנורקטי, הכחוש:
1. "נשים צמות" - נשים, שהתפרסמו בשל התקופות הממושכות של הימנעות ממזון.
2. "שלדים חיים" - גברים רזים במיוחד, שהציגו את גופם במופעי בידור.
3. "אמני רעב" - גברים, שהופיעו בפני קהל כשהם מתנזרים ממזון ומשקה לתקופות ממושכות.
בעבודתי אתאר כל אחד מהמופעים הללו, ואעמוד על המשותף והמבדיל שביניהם תוך הסתמכות על דבריה של גולדין. לבסוף אדון בקצרה בקשר בין המופעים הנ"ל לגוף האנורקטי של ימינו ואסכם את הנקודה המרכזית של הכותבת.
אנורקסיה · הפרעות אכילה · הרעבה · צום · עמידה בקשיים · רזון · דימוי גוף · הרעבה · מזון · אוכל · אכילה · הפרעות אכילה
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הגוף הכחוש כתופעה היסטורית ", סמינריון אודות "הגוף הכחוש כתופעה היסטורית " או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.