עבודה מס' 067056
מחיר: 241.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: בחינת הרקע והגורמים שהביאו להכרזה על תנועת הצופים כתנועה ממלכתית בשנת 1959
3,938 מילים ,14 מקורות ,2006
מדינת ישראל עברה במהלך שנות קיומה המעטות ובימים של טרום הקמתה, תהליכים שונים בכלל תחומי החיים בהם במוסדות השלטון, בתחום הכלכלה, בתחום הבריאות, בתחום החינוך ועוד. במדינה כה קטנה משברים, דילמות או גיבוש תהליכים משפיעים, בדרך כלל, על רבדים רבים הנושקים ואף מקבילים לתחום הרלוונטי.
תקופת היישוב בארץ ישראל התאפיינה בארגון התנדבותי המבוסס על מערך מפלגתי מובהק. עם קום המדינה החל מאבק להעברת שטחי הפעולה מהארגונים המפלגתיים-תנועתיים לסמכות הכלים שנותרו בידי המדינה-הכלים הממלכתיים.
דוד בן גוריון, ראש הממשלה הראשון, דגל במדיניות ועיקרון ה"ממלכתיות" והתנגד נחרצות לחלוקה סקטוריאלית-תנועתית, בדגש על תחום החינוך. בהרצאה שנשא בשנת 1934 על המדיניות החיצונית והפנימית של ההנהלה הציונית, השתמש בן גוריון במושג "ממלכתיות" על מנת להסביר את היעדים החדשים הניצבים בפני התנועה הציונית. בין השאר אמר "ביצוע החזון הציוני פירושו להפוך אבק עם פורח באוויר ונעדר צביון עצמי, מחוסר דבק פנימי ומשולל אחיזה ממשית - לחטיבה לאומית ממלכתית מעורה בקרקע, בעבודה ובתרבות לאומית; ומהפכה עצומה זו בחיי עם לא תיתכן בלי פעולה חינוכית רבתי, אשר תפתח בעם את החושים הלאומיים..." (דוידסון, 2002).
ניתן לראות כי שינוי תודעתי משמעותי ושינוי תפיסות בקרב האוכלוסייה, לאור הכתבת עיקרון הממלכתיות על ידי דוד בן גוריון, הביא ליישומו כנורמה אפקטיבית ומקדמת אינטרסים בתחומים שונים בכלל ובתחום החינוך בפרט, ושימש, בין היתר, כרקע להפיכתה של תנועת הצופים לממלכתית.
עבודה זו תעסוק בהשפעה של ביטול הזרמים וחקיקת חוק חינוך ממלכתי בשנת 1953, כחלק מהתמורות שחלו בתחום החינוך בישראל בשנות החמישים, על תנועת הצופים, זאת עד להפיכתה לתנועה ממלכתית בשנת 1959.
מאבקים ותמורות הם אלו אשר תרמו ועודם תורמים לעיצובה של מדינת ישראל בכלל תחומי החיים ובמערכות המדינה וניתן לראות כי תנועת הצופים, ביו יתר המוסדות והתנועות, הושפעה והשתנתה אף היא במקביל ובחפיפה להתפתחות מדינת ישראל. בחרתי להסביר ולהבהיר תהליך זה על ידי הצגה ויישום של דגם "תנועתיות-ממלכתיות".
החלק הראשון של העבודה יציג את שאלת המחקר, את מטרת המחקר ואת הסקירה התיאורטית של הדגם והמקורות הראשיים בהם השתמשתי.
החלק המרכזי של העבודה יסקור את הרקע והגורמים הראשיים שהובילו להפיכתה של תנועת הצופים לממלכתית בשנת 1959.
החלק האחרון יציג את סיכום העבודה והמסקנות.
שיטת המחקר בה אשתמש בעבודה זו הינה ניתוח תוכן איכותי. אשתמש במחקרים שנעשו ובספרים שנכתבו על הרקע והגורמים שהובילו את תנועת הצופים להפוך לממלכתית בשנת 1959.
תוכן העניינים:
מבוא
1. רקע תיאורטי
2. רקע היסטורי
3. תנועת הנוער "הצופים העבריים"
4. חקיקת חוק חינוך ממלכתי כרקע להכרזת תנועת הצופים כממלכתית
5. המאבק נגד ביטול חסות משרד החינוך כגורם להכרזת תנועת הצופים כממלכתית
6. סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה
תנועתיות · ממלכתיות · גוריון · חינוך · תנועות · נוער
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הפיכתה של תנועת הצופים לתנועה ממלכתית", סמינריון אודות "הפיכתה של תנועת הצופים לתנועה ממלכתית" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.