היישום אינו מחובר לאינטרנט

לחץ ושחיקה בעבודה מול רמת שביעות רצון אצל עובדי עירית מודיעין

עבודה מס' 064331

מחיר: 361.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: בחינת הקשר באמצעות מחקר מתאמי עם שאלון.

11,740 מילים ,52 מקורות ,2002

תקציר העבודה:

בשנת 2001 פוטרו מעבודתם בעיריית מודיעין כ- 5 עובדים בכירים. העובדים אשר התלוננו על עומס יתר בעבודה כמו גם על תחושות שליליות נוספות ואי סיפוק מהעבודה, התריעו על כך שיש בכוונתם לעזוב את הארגון בשל סיבות אלו, מה שבפועל הביא לפיטוריהם.
גם העובדים הנותרים, עדיין מתלוננים על כשל ארגוני ומערכתי, דבר הבא לידי ביטוי בסדרי עבודה לא מתוכננים שמשפיעים על אי ביצוע מטלות ואי עמידה ביעדים.
בשנת 2001, בוצעו רק 85% מהפרוייקטים המתוכננים על ידי עובדי העירייה. כתוצאה מכך, תפוקותיו של הארגון נפגעו אל מול התחזית השנתית המתוכננת. ניתן להצביע על כשל ארגוני באחריותם של מנהלי המחלקות השונות בעיריית מודיעין.

הרציונאל למחקר זה, מתבסס על מחקרים קודמים אשר בחנו את השפעתן של תחושות לחץ ושחיקה על שביעות הרצון של העובד במהלך עבודתו.
מספר חוקרים התייחסו לתופעות הלחץ והשחיקה אצל העובד בהיבטים שונים. כך לדוגמא החוקר Cherniss (1995), הגדיר שחיקה כתהליך שבו אדם בעל מחוייבות מתנתק נפשית מהעבודה בתגובה ללחצים שבתפקידו.
לחצים הנובעים מדרישות חיצוניות או פנימיות המכוונות אליו בדרישות הפנימיות. במחקרם של Jackson & Maslach (1995), יש חשיבות רבה במחקר על השחיקה. נקודת המוצא שלהם הייתה ההנחה - ששחיקה היא תסמונת של תשישות רגשית המתרחשת לעיתים קרובות אצל עובדים במהלך עבודתם.
גם החוקר פרנס (1995), מתאר שחיקה כתהליך של כירסום איטי במשאביו הנפשיים של האדם.
אצל שמיר (1999), מוגדרת השחיקה כתסמונת אשר נובעת מלחץ מתמשך שמאפייניו הם בעיקר תשישות פיזית, רגשית והתנהגותית.
השחיקה נמצאה במחקרים קודמים כמו אלו של מעוז (1998), פרבר (2001), קשורה ללחצים בעבודה. רוב תפיסותיה של השחיקה בעבודה רואות בה תגובה דיספונקציונלית ללחץ הקשורה בתחושה כרונית של עייפות פיזית או תשישות רגשית המשפיעות על תפקודו של העובד במהלך עבודתו.
לשחיקה ולחץ בעבודה עשויות להיות השלכות על מידת שביעות הרצון של העובד במהלך עבודתו ואלה עשויים להשליך על מידת מחוייבותו של העובד כלפי הארגון ולגרום לתחושות שליליות אצלו ולהביא לכך שירצה לעזוב את הארגון.

האוכלוסייה אשר עליה יערך מחקר זה הינה כלל העובדים אשר עובדים בעיריית מודיעין המונים כ- 450 עובדים.
גודל המדגם שנקבע לצורכי מחקר זה יהיה כ - 50 עובדים, אשר עובדים בעירית מודיעין (n=50).
במחקר זה, בחר החוקר בשיטת דגימת נוחות, זוהי דגימה שאינה הסתברותית בה יש סיכוי לכל נבדק להכלל או לא להיכלל במדגם.

תוכן העניינים
פרק 1 - מבוא
פרק 2 - סקירת ספרות
2.1 מודל המחקר
2.2. השערות המחקר
פרק 3 - שיטת המחקר
מערך המחקר
3.1 אוכלוסיית המחקר
3.2 המדגם
3.3 סוג המדגם
3.4 נגישות לשדה המחקר
3.5 משתני המחקר הם:
3.6 כלי המחקר
3.7 ניתוח נתוני המחקר
פרק 4 - ממצאים
4.1 אוכלוסיית המחקר
4.2 אוכלוסיית המדגם
4.3 מאפייני המדגם
פרק 5-דיון וניתוח
פרק 6 - סיכום, מסקנות והמלצות
ביבליוגרפיה
נספח - שאלון

קטע מהעבודה:

לפי בראון (2000), לחץ בארגון הוא מצב בו מאפיינים או אירועים במקום העבודה מובילים לבעיות בריאותיות או לפגיעה ברווחת העובד, ויוצרים אצל העובד הקשור למקום העבודה. נושא הלחץ נחקר רבות בשנים האחרונות ובהקשר של שביעות רצון נמצאו תוצאות מגוונות ואפילו סותרות.
מקורן של חלק מהסתירות בממצאים המחקריים בהגדרות אופרציונליות שונות של לחץ בארגון. ניתן להגדיר לחץ בארגון בצורה אופרציונלית כעמימות, קונפליקט-תפקיד, עומס בעבודה, ועוד; ההגדרות השונות מביאות לעתים לסתירה בתוצאות מחקרים שונים.

תגים:

עובד · שחיקה · עזיבה · ארגון · מוניציפאליות · שלטון · מקומי

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "לחץ ושחיקה בעבודה מול רמת שביעות רצון אצל עובדי עירית מודיעין", סמינריון אודות "לחץ ושחיקה בעבודה מול רמת שביעות רצון אצל עובדי עירית מודיעין" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.