היישום אינו מחובר לאינטרנט

נוסטלגיה בתרבות הישראלית- בקהילה הקיבוצית

עבודה מס' 067780

מחיר: 120.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: סקירה של השינויים שעברו על הקיבוץ, ודיון בהיבט הנוסטלגי בהתייחסות לשינויים אלה.

2,972 מילים ,10 מקורות ,2008

תקציר העבודה:

עבודתי עוסקת בתופעת הנוסטלגיה בקהילה הקיבוצית בשנות המשבר האחרון, החל משנות ה-90 ואילך. כוונתי לבחון את מקומה של הנוסטלגיה ואת תפקידה בויכוח הציבורי על תהליכי השינוי בקיבוץ. השאלות שברצוני לבחון הן: מדוע נוצרה הנוסטלגיה בקיבוץ, איזו קבוצה או אוכלוסייה אימצה את הנוסטלגיה ומאילו מניעים, כמו כן איזה צורך שירת שיחזור ושימור זיכרונות העבר ובאיזה אופן נעשה שימוש בהם. התחומים העיקריים אליהם אתייחס הם: מכלול השינויים שעברו על הקיבוץ, הוויכוח הציבורי על שינויים אלו, בדגש על ההיבט הפוליטי, תחום ספציפי שעלה לדיון ציבורי ומקומה של הנוסטלגיה במסגרתו, ביטויים נוסטלגיים, כמו כן הנוסטלגיה כחלק מן המאבק הפוליטי על תהליכי השינוי.

הקיבוצים בעיתות של שינויים בכלל ובשינוי האחרון בפרט, עברו תהליכים דומים לאלו שאירעו עקב המודרנה. בקיבוץ חלו שינויים דרסטיים בכל תחומי החיים. הסביבה הקיבוצית שהעניקה בעבר תחושת יציבות, שייכות ובטחון לחבריה, עמדה בפני תהליכי שינוי. התמורות שנדרשו על מנת לשקם את הקיבוץ ולהיחלץ מהמשבר, יצרו זעזוע עמוק הן אישי והן קולקטיבי. בקרב חברי הקיבוץ, עלו תחושות אי- יציבות, בדידות וכמו כן התפוררות של האידיאולוגיה, אשר הובילה את הקיבוץ משך כל שנות קיומו. תהליכי השינוי, אם כן היו מלווים במשבר, שהביא לצורך עז לשמר את העבר ולהתרפק על מציאות אבודה, נוסף על כך היה זה גם חלק מהויכוח הציבורי על אובדן מציאות זו.

תוכן עניינים:
הקדמה
רקע על הקיבוץ
תמורות ושינויים
הוויכוח על תהליכי השינוי
הפרטת מערכת החינוך הקיבוצית
הוויכוח על הפרטת מערכת החינוך
ביטויים של נוסטלגיה
מסקנות
מקורות ביבליוגרפים

הערת מערכת: בעבודה לא צויינו מראי מקום.

קטע מהעבודה:

הקונפליקט ההיסטורי בין תומכי השינוי למתנגדיו, הוא בעל היבטים ומרכיבים רבים. אחד ההיבטים החשובים ביותר בתהליך השינוי, הוא האספקט הפוליטי. יצחק סמואל בספרו "המשחק הפוליטי" (2002), גורס כי כל ארגון הינו זירת התגוששות בין בעלי עניין שונים, המתחרים ביניהם על 'חלוקת השלל' הארגוני. כל צד שואף לצבור עוצמה מספקת לשם השפעה ושליטה במשאבים העומדים לחלוקה. סמואל טוען כי אחת הדרכים לצבירת עוצמה והשפעה הינה "שכנוע והערמה". גיוס דעת קהל נעשה באמצעות תהליכי שכנוע מגוונים, ביניהם השימוש ב"שפה נוסטלגית". בוויכוח על תהליכי השינוי בתנועה הקיבוצית, "השפה הנוסטלגית" שימשה את מתנגדי השינוי לתיאור הפער בין המצב בהווה, שהינו שלב בהתפתחות הקיבוץ וקשור בעבר, לבין העתיד הרע הצפוי לקיבוץ וחבריו כתוצאה מתהליכי שינוי.

תגים:

נוסטלגיה · קיבוצים · פוליטיקה · מודרנה · קיבוץ · שיתוף · זכרון · שיתופיות · ערכים · הפרטה

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "נוסטלגיה בתרבות הישראלית- בקהילה הקיבוצית", סמינריון אודות "נוסטלגיה בתרבות הישראלית- בקהילה הקיבוצית" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.