היישום אינו מחובר לאינטרנט

דוקטרינת ההשפעה הבלתי הוגנת על המוריש- מגמות בפרשנות

עבודה מס' 067385

מחיר: 483.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: בחינת האופן בו ניתן לזהות השפעה בלתי הוגנת, על מי מוטל נטל ההוכחה לקיומה ובחינת המגמות שהשפיעו על עיצובו של חוק הירושה.

8,085 מילים ,50 מקורות ,2009

תקציר העבודה:

"דוקטרינת ההשפעה הבלתי הוגנת" הינה תיאוריה משפטית רווחת במשפט הישראלי ובארצות המשפט המקובל.
דוקטרינה זו נוצרה עקב המתח הבלתי נמנע הקיים בין הרצון לשימור ההון הכלכלי בתוך המשפחה לבין עיקרון כיבוד רצון המת. המחוקק הישראלי יצר בחוק הירושה הסדר אשר לפיו עקרון חופש הציווי הוא עקרון על. משמעות הדבר הינה שהחוק מאפשר למצווה לנשל מצוואתו גם את מי מיורשיו המוכרים עפ"י דין.
יצויין כי המחוקק וכן הפסיקה יוצאים מנקודת הנחה כי רצונו הבסיסי של האדם הוא להוריש את רכושו לילדיו, ולכן נוטים הם לפרש מחלוקות ברוח זו.

בעבודה זו, נעסוק באופן בו ניתן לזהות השפעה בלתי הוגנת וכיצד היא מתבצעת, נעמוד על ההבדלים הקיימים בין "השפעה רגילה" להשפעה בלתי הוגנת" ונבחן על מי מוטל נטל ההוכחה לקיומה. במקביל נעסוק בשאלה האם נטילת חלק בעריכת צוואה בהכרח מעיד על קיומה של השפעה מסוג זה. זאת ועוד, בעבודה זו נבחן באופן כללי את המגמות שהשפיעו על עיצובו של חוק הירושה, נבחן את מרכיבי סעיפים 30 ו- 35 לחוק כפי שבאו לידי ביטוי בספרות המשפטית ובהכרעות בתי המשפט, ונעמוד על חוסר האחידות הקיימת בפסיקת בתי המשפט נוכח קיומם של מגמות פרשנות שונות אצל שופטי בית המשפט העליון.

תוכן עניינים
מבוא
1. השפעה בלתי הוגנת - מהי וכיצד היא מתבצעת?
2. מה בין "השפעה" ל"השפעה בלתי הוגנת"?
3. כיצד תוכח השפעה בלתי הוגנת ועל מי נטל ההוכחה?
4. נטילת חלק בעריכת צוואה
4.1. סעיפים 30 ו-35 לחוק הירושה: נטל הראייה ונטל ההוכחה
4.2. סעיף 35 לחוק הירושה: תכלית החקיקה
4.3. הבעייתיות בקיומו של סעיף 35
5. משפט משווה
5.1. המשפט האנגלי
5.2. הדין האנגלי כיום
5.3. הדין במשפט האמריקאי
6. הצעת חוק דיני ממונות(חלק הירושה)
7. הפסיקה- שתי מגמות הפרשנות
7.1. הפסיקה בנושא השפעה בלתי הוגנת באופן כללי
7.2. מגמות פרשניות בנושא נטילת חלק בעריכת צוואה
8. סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

1. השפעה בלתי הוגנת- מהי וכיצד היא מתבצעת?
סעיף 30(א) לחוק הירושה התשכ"ה- 1965 (להלן:"החוק"), קובע :" הוראת צוואה שנעשתה מחמת אונס, איום, השפעה בלתי הוגנת, תחבולה או תרמית- בטלה". בחקיקת סעיף זה, ביקש המחוקק למנוע מתן תוקף לצוואה שלא נערכה מרצונו החופשי ולפי החלטתו העצמאית של המצווה, אלא לפי תכתיב של אחר בעקבות איום או ע"י ניצול בלתי הוגן של הנסיבות ע"י האחר(1).
מהות ההשפעה הבלתי הוגנת נדונה רבות בפסיקה וניכר כי קיים קושי בקביעת מאפייניה ותחימת גבולותיה.

תגים:

מוריש · צוואה · ירושה

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "דוקטרינת ההשפעה הבלתי הוגנת על המוריש- מגמות בפרשנות", סמינריון אודות "דוקטרינת ההשפעה הבלתי הוגנת על המוריש- מגמות בפרשנות" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.