עבודה מס' 060450
מחיר: 168.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: שאלת בחירת מולקולת הגלוטמט כרכיב מזון על-ידי האדם.
4,140 מילים ,10 מקורות ,2001
מדוע אנו בוחרים לאכול עגבנייה כשהיא אדומה ולא ירוקה? מדוע אנו שותים בירה שטעמה מר? מדוע אנו אוהבים מתוק, אך לא נמתיק סטייק שאנו אוכלים? מדוע אנו אוכלים פלפל שחור, שגורם לתחושת צריבה בפה? בשאלות אלו ורבות נוספות עוסק תחום המחקר של בחירת מזון.
העבודה עוסקת בסיבות לבחירות שעושה האדם במזון שהוא אוכל. העבודה מתארת באופן כללי את התיאוריות בתחום ומתמקדת במולקולת הגלוטמט שבין שאר תפקידיה הפיסיולוגים היא הנוירוטרנסמיטר העיקר במוח האדם. העבודה עוסקת בשאלה- האם וכיצד האדם בוחר לאכול מזונות המכילים מולקולה זו.
Atwell, D.(2000). Brain Uptake of Glutamate: Food for Thought. Journal of Nutrition [Online], 130, 1023-1025.
Ben-Ari, E.T.(1998). Pheromones: What is in a name? Bioscience, 48, 7, 505-511.
Bellisle, F.(1998). Glutamate and UMAMI taste: sensory, metabolic, nutritional and behavioral considerations. A review of the literature published in the last 10 years. Neuroscience and Biobehavioral Reviews, 23, 423-438.
Daenzer, M., Petzke, K.J., Bequette, B.J., Metges, C.C.(2001). Whole-Body Nitrogen and Splanchnic Amino Acid Metabolism Differ in Rats Fed Mixed Diets Containing Casein or Its Corresponding Amino Acid Mixture. Journal of Nutrition [Online], 131, 1965-1972.
Rolls, E.T.(2000). The Representation of Umami Taste in the Taste Cortex. Journal of Nutrition [Online], 130, 960-965.
Rosenzweig, M.R., Leiman, A.L., Breedlove, S.M.(1999). Biological Psychology: An introduction to behavioral, cognitive and clinical neuroscience (2nd ed.). Sunderland, MA: Sinauer.
Rozin, P.(1982). Human Food Selection: The Interaction of Biology, Culture and Individual Experience. In Institut Danone (Ed), Towards a Psychology of Food Choice (pp. 59-88). Bruxelles: Institut Danone.
Rozin, P., Schulkin, J.(1990). Food Selection. In Institut Danone (Ed), Towards a Psychology of Food Choice (pp. 17-56). Bruxelles: Institut Danone.
Scott, T.R., Mark, G.P.(1986). Feeding and Taste. Progressive Neurobiological, 27, 297-317.
Yamaguchi, S., Ninomiya, K.(2000). Umami and Food Palatability. Journal of Nutrition [Online], 130, 921- 926.
תזונה · אוכל · בחירת · גלוטמט · דיאטה · מזון
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "בחירת מזון", סמינריון אודות "בחירת מזון" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.