עבודה מס' 040575
מחיר: 203.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: יחס האימפריה לדתות אחרות, הייחוד בגישתה אליהן, החיים הדתיים בתקופה זו ותפקיד הכנסיה בהתעוררות הלאומית.
3,698 מילים ,10 מקורות
חצי האי הבלקני הנמצא בדרומה של אירופה אינו מופרד מן היבשת בקו גבול טבעי וברור, אלא מהווה חלק אינטגרלי ממנה. בשל מיקומו הוא מהווה בסיס יבשתי וימי המקשר בין אירופה לבין תורכיה, המזרח התיכון והלאה. תושביו אינם מהווים יחידה אתנו-גרפית אחת אלא בני עמים שונים, שלעתים קרובות היו מסוכסכים בינם לבין עצמם ולא השכילו ליצור בריתות הגנה משותפות.
כל התנאים האלה יחד משכו אל חצי האי פולשים שונים, וכל אימפריה בתורה כבשה אותו, השתמשה בו כבסיס ימי ויבשתי והשאירה בו את עקבותיה. כבר באמצע המאה ה-14, בראשית היווצרותה של האימפריה העות'ומנית פלשו חייליה לבלקן. היא החליפה שם ככובש וכשליט את האימפריה הביזנטית. עד לשלהי המאה ה-19 החזיקה תורכיה בחצי האי וככל שתש כוחה כאימפריה כך יותר ויותר עמים בבלקן זכו בעצמאות. במשך 150 השנים האחרונות של היותה אימפריה, נראה היה שהתפרקותה צפויה יום יום, דבר שהעמיד את המעצמות הגדולות של המאה ה-19 בכוננות לגבי השטחים שברשותה. רבות מהן לטשו עיניים לבלקן והמאבקים והמלחמות עליו ובו הם חלק בלתי נפרד מן ההיסטוריה של אירופה בתקופה זו.
תחום מעניין במיוחד הוא חלקה של הכנסייה בתהליכים המדיניים לאומניים שאפיינו את הבלקן ב-200 השנים האחרונות של האימפריה העות'ומנית, את למרות שהכנסייה לא היתה השחקן הדתי היחידי בבלקן.
בעבודה זו, בחרתי להתמקד באספקטים הדתיים של הכבוש העות'ומני: ראשית אבדוק את יחסה של האימפריה העות'ומנית לבני הדתות האחרות החיים תחת שלטונה, והאם גישה זו מאפיינת גם את תקופת שליטה בבלקן. אבדוק את הייחוד שבגישה זו ההופכת את המנהיג הרוחני למנהיג מדיני ומייצג בפני השלטונות, אתאר את החיים הדתיים על גווניהם בתקופה זו, ואבדוק מה היה תפקידה של הכנסייה בהתעוררות הלאומית בבלקן החל מן המאה
ה-18.
1. האנציקלופדיה הישראלית הכללית, ע"ע אלבניה, בולגריה, יוון, סרביה רומניה.
2. אנציקלופדיה עברית, ע"ע תורכיה, כרך ל"ב, עמ' 662-638.
3. Brown J.F., Nationalism, Democracy and Security in the Balkans', dartmouth, aldershot, 1992.
4. Hoffman George W., The Balkans in Transition, D. Van Nostrand Company, INC, Prinston, N.Y.,1963, pp. 45-71.
5. Hosch Edgar, The Balkans, Faber faber, London, 1972, pp. 108-123.
6. Jelavich Barara, History of the Balkans, Eighteenth and Nineteenth Centuries, Cambridge University Press, 1983. Vol 1 pp. 39-124.
7. Jelavich Barara, Russia's Balkan Entanglements 1805-1914, Cambridge University Press, 1991.
8. Kent Marian, Ed., The Great Powers and the End of the Ottoman Empire, George Allen Unwin, London, 1984.
9. Norris H.T., Islam in the Balkans, Religion and Society between Europe and the Arab World, Hurst Company, London, 1993.
10. Slovak Charles J., "J.J. Strossmayer as a Balkan Bishop",Balkan Studies, Vol. 18, (1977), pp. 121-144.
נצרות · איסלם · איסלאם · גאליפולי
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "האספקטים הדתיים של הכיבוש העות'מאני בבלקן", סמינריון אודות "האספקטים הדתיים של הכיבוש העות'מאני בבלקן" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.