היישום אינו מחובר לאינטרנט

קאנון - משמעות האלוהות כתוצר יפני עממי

עבודה מס' 069365

מחיר: 277.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: העבודה עוסקת בדת הבודהיסטית- האלוהות קאנון כנוצרת על ידי העשייה הדתית הבודהיסטית היפנית העממית מעל הכל. בעבודה מוצגים סיפורים עממיים שמבססים את אלוהותה של קאנון כתוצר יפני עממי לאורך תקופות שונות.

9,831 מילים ,17 מקורות ,2011

תקציר העבודה:

עבודה זו מוקדשת לקאנון (Kannon), ה"גלגול" היפני של הבודהיסאטווה ההינדי אוואלוקיטשוורה (Avalokitesvara).

בכוונתי לבחון את תפיסת האלוהות של קאנון בידי העם היפני בתקופות שונות, מתוך מטרה להבין את השורש למשמעותה כאלוהות משפיעה אף יותר מ"בודהיסאטווה סטנדרטית". טענתי היא שקאנון כאלוהות במעמד משפיע ומוכר לכל נוצרה על ידי ועבור העם היפני. משמעותה המקורית של האלוהות ובניית דמותה נעוצים עמוק בעדות שאין לערער עליה בבחינת אמונה דתית, היא סוטרת הלוטוס. אולם הפופולאריות והשתתפותה הפעילה של האלוהות בקרב העם היפני מתקיימת בזכות אמצעים פרקטיים ואירועים אישיים ולאומיים הנוגעים לחיי היומיום. יש לציין כי קאנון אינה אלוהות מסייעת למטרות פרקטיות גרידא, היא גם משויכת לדוקטרינה ונתפסת כאלוהות מלווה לבודהה אמידה. הבודהיסאטווה קאנון מסוגל להביא את האדם לרמות מטאפיזיות גבוהות מאוד ולסייע במעבר לעולם הבא(4).
בכדי לדון בטענה כי העם היפני הוא הגורם המרכזי למעמדו הנכבד של הבודהיסאטווה קאנון ביפן אתייחס לעשייה הדתית היפנית תוך התמקדות בחוויה האנושית מול האלוהות. לאחר מכן אדון בעשייה הדתית לפיתוח האלוהות לאורך תקופות שונות בהיסטוריה של העם היפני. עשייה דתית שהתבטאה בפסטיבלים לאומיים ומקומיים, פולחנים ביתיים, בניית מקדשים והפצת שמו של הבודהיסאטווה קאנון בכל יפן על ידי נזירים נודדים, מספרי אגדות עם ואמצעים נוספים.

תוכן:
א. קאנון- ציור של Kano
1. מבוא
2. היכרות ראשונית
3. הבניית דמותה של קאנון כאלוהות מושיעה בנארה ובהיאן
3.1. ג'ואיצ'ימן קאנון- קאנון בעלת 11 הראשים/הפרצופים
3.2. ג'ואיצ'ימן קאנון במקדש האסה וישועת האינדיבידואל
3.3. הפצת שמה של קאנון ברמה העממית ברחבי הפריפריות
4. הבודהיסאטווה קאנון כאלוהות מבוססת ביפן
4.1. תפוצה עממית של קאנון
4.2. שינויים בדמויותיה של קאנון
5. סיכום
ב. ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

ההיסטוריה העממית של קאנון מרחיקה הרבה לפני הגעתה של תפיסה אזוטרית מובנית ליפן. לפי המסורת מסופר כי בתחילת המאה ה-7 (628~) יצאו הינוקומה נו המאנארי (Hinokuma no hamanari) ואחיו לדיג על שפת נהר הסומידה (Sumida) , ברשתם עלה בול עץ מגולף בדמותו של קאנון. קבוצת מכסחי דשא צעירים בנו מקדש קטן עבור הפסלון שנמצא, לאחר מכן אדונו של הונוקומה נו המאנארי הפך את ביתו למקדש עבור האלוהות. בשנת 645 לערך הקדוש המוערך שוקאי (Shokai) בנה את המקדש המוכר היום בשם סנסו-ג'י (Senso ji) ובחלום התגלה לו כי על הפסל להיות חבוי. הפסל הוצג שוב לעיני המאמינים בתקופת היאן. ניתן לראות כי כבר בתקופת אסוקה חוברו אגדות הנוגעות לסגידה לקאנון ולעשייה דתית הקשורה לאמונה בכוחותיו ובקדושתו.

תגים:

kanon · קאנון · דת בודהיסטית · יפן · קקורה קירישיטן · אלים בודהיסטיים · חמלה · בודהיסאטווה · אתוס · מיתולוגיה · תיאולוגיה

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "קאנון - משמעות האלוהות כתוצר יפני עממי", סמינריון אודות "קאנון - משמעות האלוהות כתוצר יפני עממי" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.