היישום אינו מחובר לאינטרנט

פרנסיס בייקון-אטלנטיס החדשה

עבודה מס' 041550

מחיר: 203.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: רקע ביוגרפי, התפתחות הז'אנר האוטופי בספרות, השקפת עולמו של בייקון ב"אטלטיס החדשה" והשוואתה ל"אוטופיה" של מורוס.

4,235 מילים ,13 מקורות

תקציר העבודה:

פרנסיס בייקון הינו פילוסוף אשר שייך "לתקופת התחייה", בעוד שבאיטליה ובגרמניה הניסיונות להתנתק מהפילוסופיה של הסכולאסטיקה העלו חרס , הדבר הצליח בצרפת ואנגליה.
בצרפת ואנגליה ההוגים מצאו שיטה חדשה , מתודה חדשה לביסוס הפילוסופיה . בעוד שבאיטליה ישנה התרחקות מהפילוסופיה של אריסטו והתקרבות לאפלטוניות חדשה, בגרמניה ישנה עזיבה של הסכולאסטיקה והתעסקות במסתורין, וזאת בזמן שבאנגליה ובצרפת מחפשים יסוד ממשי לפילוסופיה.
מאנגליה יצאה הפילוסופיה הניסיונית, נציגה של הפילוסופיה האנגלית הוא פרנסיס בייקון .
אנגליה של המאה ה17 - הינה אנגליה בהתהוותה המדינית, הרקע ההיסטורי והרקע הפילוסופי באים לידי ביטוי ביצירתו של פרנסיס בייקון "אטלנטיס החדשה".
בספרו בייקון לא מקים בנין פילוסופי שלם, אך החשיבות היא בקביעתו שיטה חדשה לחקירה המדעית- הניסוי, וכמו כן בייקון דרש להשתחרר מהמשפטים וההנחות הקדומים אשר היו מקובלים בסכולאסטיקה. בדומה לאריסטו בשעתו, בייקון "הכניס סדר" בדברים ,הוא הכריז שהדעת היא מכשיר בידי האדם, להשתלט על הטבע. על ידי שימוש במדע האדם יכול לשלוט על הטבע ולהשתמש בו לתועלתו, בכיוון זה יש גם לעצב את דמות התרבות האנושית . בייקון כפילוסוף שייך למבשרי התחייה, הפילוסופיה שלו אופיינית לתקופתו, אין הוא שולל את הערכים הדתיים, אין הוא כופר באמונה באל ובדת, אולם יחד עם זאת הוא דורש את שחרורם של ערכי המדע והפילוסופיה ממרותה של הדת.
פרנסיס בייקון (1626-1561) נולד בלונדון, ב22 - לינואר , בן שני לסר ניקולאס בייקון, אשר היה שומר-החותם למלכה אליזבט. ואמו אשר שימשה כמורה למלך אדוארד השישי , בילדותה זכתה לחינוך הומניסטי. ואכן בפרנסיס בייקון טבועים השפעתם של אביו ושל אמו , מצד אחד הוא פילס את דרכו כמדינאי - חצרן ויועץ לאליזבט וג'ימס הראשון ומן הצד השני, בייקון ידוע כאחד המסאים החשובים באנגליה בכל הזמנים.
בגיל 12 נשלח על ידי אביו ללמוד בטרינטי קולג' בקיימברידג', שם בילה שנתיים וחצי. לאחר מכן נשלח לצרפת על מנת לרכוש ידיעות בענייני ניהול המדינה , לאחר מות אביו שב לאנגליה ועסק בתחום המשפטים, אך כיוון שלא ראה סימן לברכה בעבודתו זו פנה כל כולו לעסוק במדיניות .
בשלב ראשון הוא פעל בצד האופוזיציה מאוחר יותר בצד השלטון, הוא פילס את דרכו, ולמעשה הגיע גם כן לתפקיד של שומר חותם המלכה ואחר כך אף עלה על אביו ונתמנה ל "קנצלר הגדול" והוכתר בתואר "ברון די ורולאן".
מאוחר יותר הואשם בלקיחת שוחד ובשל כך הודח מחצר המלכות. הנחמה נמצאה לו בפילוסופיה , ובעבודה המדעית אשר אליה התמסר לגמרי.
מעניין לבחון את בייקון כפילוסוף של הטבע והמדע, בתקופתו עיקר המדע היה תיאורי ואילו בייקון ראה את עיקר המדע לא בהצגת העובדות כי אם בפרושן. אך יחד עם זאת התעלם מהתגליות הגדולות של זמנו כמו, תגליותיו של קפלר, גלילאו (אשר גם כן העמיד את הניסוי המדעי במרכז), הרווי ואחרים.
בבחינתו את "כלי הידע" הוא הבחין בין ידע הנרכש על ידי התגלות לבין זה הנרכש על ידי החושים, זה האחרון חולק על ידיו לשלוש קטגוריות: תיאולוגיה טבעית , תורת הטבע ומדע האדם.
כאמור עבודה זו תעסוק בחיבורו של פרנסיס בייקון- "אטלנטיס החדשה", חיבור אשר הוא מהפופולאריים שבכתביו , במהלך העבודה נבחן את הרקע המדיני שבו פעל פרנסיס בייקון כלומר את מצבה של אנגליה בשלהי המאה ה16 - ותחילת המאה ה- 17.
נבחן את הרעיון האוטופי אשר התפתח כז'אנר באותה תקופה , כפי שהוא בא לידי ביטוי בחיבורו של פרנסיס בייקון , ותוך כדי השוואה לרעיון האוטופי אשר מוצג על ידי תומאס מורוס. ולבסוף ננסה לענות על השאלה, האם היה בייקון הומניסט כפי שרעיון ההומניזם מוצג בתקופת הרנסנס.

ראשי פרקים:
1. מבוא וביוגרפיה
2. המצב באנגליה במאה ה-17 והתפתחות הז'אנר האוטופי בספרות
3. אטלנטיס החדשה- השקפת עולמו של בייקון
4. השוואה בין "אוטופיה" תומאס מורוס ל"אטלנטיס החדשה" פרנסיס בייקון.
5. סיכום
6. ביבליוגרפיה

מקורות:

Innes David C, "Bacon's New Atlantis: The Christian Hope and the Modern Hope", Interpretation Vol 22 No 1,1994.
Manuel Manuel, "Bacon ,Trumpeter of New Atlantis", Utopian though in the Western World.
Paolo Rossi, Francis Bacon From Magic to Science, London: Routledge Kegan Paul.
אליאב פלדון מירי, זמנים 11, 1983.
אליאב פלדון מירי, 500 שנה לגילוי אמריקה, האוניברסיטה המשודרת, 1992.
אלקנה יהודה, מדעים 5, 1981.
בייקון פרנסיס, אטלנטיס החדשה, מבוא מנחם פיש, הוצאת הקיבוץ המאוחד, תשמ"ו.
בר נביא אלי, צמיחתה של המדינה המודרנית, אוניברסיטה משודרת, 1995.
גרינצוויג אמיל, זמנים 14, 1984.
מורוס תומאס, אוטופיה, תרגום ומבוא אפרים שמואלי, ספריית פועלים הוצאת הקיבוץ הארצי השומר הצעיר, 1978.
סולה משה, תולדות הפילוסופיה מימי קדם ועד זמננו, הוצאת עבר ירושלים , 1954.
קרין- פרנק שילי, רעיון האוטופיה, הוצאת הקיבוץ המאוחד, תשמ"ו.
רפ אורי, הומאניזם -הרעיון ותולדותיו, אוניברסיטה המשודרת, 1991.

תגים:

רנסאנס · אנגליה

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "פרנסיס בייקון-אטלנטיס החדשה", סמינריון אודות "פרנסיס בייקון-אטלנטיס החדשה" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.