היישום אינו מחובר לאינטרנט

קשר סיבתי בדיני נזיקין- נקודות מבט בין המצוי לרצוי

עבודה מס' 066703

מחיר: 725.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: מבחנים לקש"ס, ביתיות, ריחוק נזק, נזק ראייתי ופסק דין מפנה- כרמל.

7,393 מילים ,43 מקורות ,2003

תקציר העבודה:

דיני הנזיקין מטרתם השבת המצב לקדמותו באמצעות פיצוי של הנפגע. בניגוד לתביעה הפלילית, אין כל כך התחשבות במחשבה שעמדה מאחורי המעשה ואין כאן מטרה עונשית. החוק המנחה את דיני הנזיקין הוא פקודת הנזיקין (נוסח החדש) תשכ"ח 1968 (1), אשר נחקק בתקופה המנדטורית וב- 1968 נוסח מחדש(2). קיומה או אי קיומה של האחריות בנזיקין יש לבחון לפי מספר אלמנטים. ראשית - משטר האחריות הנוהג - מהי רמת האחריות של המזיק לתוצאות מעשיו, כמה הוא יכול לשלוט בתוצאות.
הקשר הסיבתי הוא היחס של סיבה ומסובב בין שני מאורעות, הסיבתיות במובן הרחב, שימשה במשך מאות השנים נשוא לעיונים בפילוסופיה, חכמי הפילוסופיה חקרו את עצם מציאותה את האפשרות להכירה ולהגדירה. אולם המושג הפילוסופי של סיבתיות התייחס בראש ובראשונה למדעי הטבע האמפיריים, שמטרתם היא מציאת כללים "חוקים" שלפיהם מתרחשים המאורעות. הפילוסופים ביררו ומצאו כי המקור של מאורע כלשהו לעולם אינו גורם אחד בלבד, אלא תמיד מכלול של גורמים. מבחינה עקרונית שווה חלקו של כל אחד מן הגורמים האלה אשר היה הכרחי להתרחשות המאורע, נמצא כי אין לייחס את המאורע דווקא לגורם אחד מתוך מכלול הגורמים כאילו הוא הסיבה של המאורע. הסיבה היא מכלול הגורמים ההכרחיים לאירוע המאורע(3).
המטרה של קביעת הקשר הסיבתי במשפט, היא הטלת אחריות על אדם, האדם עומד במרכז החקירה ורק אם מאורעות הטבע עשויים להשפיע על אחריותו המשפטית לחיוב או לשלילה - רק אז ייכנסו לתחום התעניינות(4). ניקח לדוגמה את מקרה שומר הלילה - ששכח להפסיק את ההסקה בבנין, כפי שהיה צריך לעשות כתוצאה מן החום פורצת דליקה והבניין עולה באש, גורמים רבים תרמו את חלקם להתרחשות הנזק: ההסקה, מציאות חומרים דליקים, מעשה השומר, החמצן באויר וכיו"ב. מבחינה משפטית הגורמים הפיזיים וההליכים הפיסיקליים אינם מעניינים בנסיבות המקרה הנידון. נקודת הכובד מצויה באדם, שעליו יש להטיל את האחריות המשפטית למקרה הנזק בדוגמה יהיה זה שומר הלילה שהתרשל בתפקידו שאלת הקשר הסיבתי תתרכז סביבו. העולה מזה שבעיית הקשר הסיבתי מצטמצמת לשאלה: מתי נחשבת התנהגותו של אדם כסיבה אחראית לנזק? על רקע בעיה זו צמחו תיאוריות רבות השואפות לנסח כללים לקביעת "הסיבה המשפטית" של מאורע מסוים(5).

תוכן עניינים:
מבוא
מבחנים - קש"ס
קש"ס- ריחוק נזק
משפט משווה
סיבתיות עמומה
תורת האחריות
דוקטרינת הנזק הראייתי
פסק דין כרמל
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

המטרה של קביעת הקשר הסיבתי היא הטלת אחריות על אדם, ומבחינה משפטית מדובר בשאלה מתי נחשבת התנהגותו של אדם כסיבה אחראית לנזק. קשר סיבתי הוא התנאי לקיומה של אחריות בנזיקין. סעיף 64 לפקודת הנזיקין קובע "גרם נזק באשם" שאשם הוא מעשהו או מחדלו של אדם, שהם עוולה לפי פקודה זו או שהם עוולה כשיש בצדם נזק או שהם התרשלות שהזיקה לעצמו ורואים אדם כמי שגרם לנזק באשמו, אם היה האשם הסיבה או אחת הסיבות לנזק(6).
הקשר הסיבתי מחולק במשפט לשניים :
* קשר סיבתי עובדתי
* קשר סיבתי משפטי

תגים:

פיצויים · נזק

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "קשר סיבתי בדיני נזיקין- נקודות מבט בין המצוי לרצוי", סמינריון אודות "קשר סיבתי בדיני נזיקין- נקודות מבט בין המצוי לרצוי" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.