היישום אינו מחובר לאינטרנט

דעותיהם של סטודנטים ישראליים לגבי מהגרים עולים חדשים מחבר העמים

עבודה מס' 064027

מחיר: 665.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: מחקר שהשתתפו בו 80 סטודנטים ישראליים רווקים הלומדים לתואר ראשון במתמטיקה, ואשר שנשאלו לגבי דעותיהם ביחס למהגרים עולים מחבר העמים, 40 גברים ו-40 נשים.

8,928 מילים ,27 מקורות ,2005

תקציר העבודה:

מטרת עבודה זו לבדוק את עמדותיהם של סטודנטים ישראלים כלפי מהגרים, עולים חדשים מחבר העמים. נושא קליטת העלייה בישראל חיוני לקיומה של המדינה ואולי באמצעות מחקר זה הבוחן את התייחסותם של הסטודנטים כמייצגים את האוכלוסייה הותיקה בישראל, ניתן יהיה לנסות ולהשפיע על החברה הישראלית לגלות יותר אמפתיה כלפי העולים החדשים ולהגיש סיוע רב יותר, סיוע שיקדם את תהליך הקליטה. הנושא נבחר מתוך רצון לחקור את מקור הגורמים המשפיעים על העמדות הנבדקות תוך התמקדות בסיבות לקיומן של עמדות אלה.

במסגרת העבודה נערך מחקר שהשתתפו בו 80 סטודנטים ישראליים רווקים הלומדים לתואר ראשון במתמטיקה, ואשר שנשאלו לגבי דעותיהם ביחס למהגרים עולים מחבר העמים, 40 גברים ו-40 נשים. כל המשתתפים במחקר היו ישראלים ותיקים שנולדו בארץ וחיים בה את מרבית חייהם. גיל המשתתפים נע בין 18-25 (ממוצע הגיל 21.43 ). כולם תושבי ישראל הגרים רובם באזור המרכז, כולם יהודים ושפת האם שלהם היא עברית. הם התבקשו לענות על שאלות בתחום תחושת האיום (בין אישי ונתפס), והערכת תכונות, הזדהות ואהדה במסגרת ארבעה שאלונים שנלקחו מתוך טור כספא מיכל/איום נתפס, צורך בשליטה ומתוך עופרה לין/זהות יהודית וישראלית:
* שאלון איום בין אישי
* שאלון איום נתפס
* שאלון הערכת תכונות
* שאלון הזדהות ואהדה

תוכן העניינים
1. מבוא
2. השיטה
3. תוצאות
4. דיון
5. סיכום
6. ביבליוגרפיה
7. נספחים

קטע מהעבודה:

המחקר הנוכחי מתכוון לבדוק את עמדותיהם של סטודנטים ישראליים כלפי עמיתיהם העולים החדשים מברה"מ לשעבר תוך התמקדות בתחושת האיום הקבוצתי והתייחסות לתיאוריות שונות כגון תיאורית הזהות החברתית (Tajfel & Turner, 1986), תיאורית האיום המוכלל
(Stephen, Ybarra & Bachman, 1997 ), תיאורית הקונפליקט הריאליסטי (Levine & Campbell, 1966 ( , ותיאורית החסך היחסי (Gurr, 1970 ). במסגרת אלה יורחב הדיון בנושא החשש מפני הזר והשונה המהווה איום על המשאבים העומדים לרשות הותיק , כמו גם נטיות ההתבדלות של העולה החדש כאשר אלו מהווה קרקע בשלה להתפתחות רגשות שנאה, פחד ודעות קדומות כלפי שכבת העולים החדשים. מתוך התיאוריות יגזרו ההשערות הקשורות לעמדות הסטודנטים הישראלים כלפי עמיתיהם העולים החדשים.

תגים:

איום · דעות · מוכלל · עליה · קבוצתי · קדומות

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "דעותיהם של סטודנטים ישראליים לגבי מהגרים עולים חדשים מחבר העמים", סמינריון אודות "דעותיהם של סטודנטים ישראליים לגבי מהגרים עולים חדשים מחבר העמים" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.