עבודה מס' 065954
מחיר: 312.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: סקירת תהליכי אישרור החוקה.
10,216 מילים ,20 מקורות ,2002
הישוב בארה"ב החל לפרוח במאות שש עשרה והשבע עשרה, ובתחילתו אורגן במדינות רבות וקטנות יחסית. בשלהי המאה ה- 18 החליטו הללו להתאחד לפרדרציה תחת חוקה אחת. חוקת ארה"ב הוכנה במשך תקופה ארוכה למדי, וביטאה את רצונם של המדינות השונות באמריקה הצפונית להתאחד למדינה אחת. פירוש הדבר היה שלטון מקומי, מדינתי ושלטון כלל מדינתי-פדרלי (מרכזי- סמכותי).
לכל אחת מהמושבות שהתפזרו לאורך החוף המזרחי היו חוקים משלה ומושבות אלו חיו בצורת קונפדרציה קרי ללא שלטון אחד מחייב. תקנון הקונפדרציה כלל מספר תקנות שיצרו את המנגנון השלטוני. קונגרס הקונפדרציה קיבל החלטות משותפות. מבנה הקונפדרציה הבטיח ייצוג לכל אחת מהמושבות בשלטון, מה שהעיד על כוונה ליצור שלטון ייצוגי בדגם דמוקרטי. מספר הנציגים לכל מושבה נקבע על פי גודלה, אך למרות זאת, לכל מושבה היה קול אחד בהצבעה, מה שניטרל, במידה מסוימת, את ייצוגה של גודל המושבה ויחד עם זאת, מעניק לכולן מעמד שווה. המדינות, ע"י שהן משלמות את משכורות נציגיהן, הן הבסיס והלגיטימציה לשלטון המרכזי. אין נגיעה באזרחים והקונגרס הוא של המדינות. יש בו נציגות לכל אחת מהמדינות, אך על אף השוני בגודלן, לכל מדינה יש קול אחד בלבד בקבלת החלטות, מה שמעיד שהמטרה אינה איחוד מלא. הנציגות של קול אחד לכל מדינה נותן יתרון למדינות הקטנות ומונע את עריצות הרוב.
היה ביניהן שיתוף פעולה מסוים, בעיקר בנוגע למלחמה באנגלים אולם כל אחת יכלה לפעול לעצמה. רק בסוף המאה ה- 18 אוחדו כולן לפדרציה עם חוקה אחת.
בתחילה לא כל המדינות הסכימו לקבל את החוקה. כל מדינה וחששותיה היא, כאשר החשש העיקרי היה מפני היכבלות לחוקים לא רצויים והרצון להיות חופשיים. החוקה עברה הליכים רבים עד שאושרה. מנגד, גם לאחר אישורה אנו עדים לתיקונים רבים בחוקה, פרי צורך המקום והזמן. אולם, למרות גמישותה, הויכוחים עד לאישורה ולקבלתה על ידי המדינות היו רבים. החוקה אושרה לבסוף לאחר שכמה מתומכיה הנלהבים, אנשי הגות ומדינאים כתבו מספר רב של מסמכים בזכות החוקה והסבירו את חיוניותה .
מטרת עבודה זו היא לסקור את תהליכי האישרור. תכלית העבודה היא לראות מה ועל מה היו הויכוחים, ומה מקורם, כפי שבאו לידי ביטוי במסמכים הפדרליסטיים- מסמכים שחוברו על מנת לשכנע את אזרחי ניו- יורק לאשרר את החוקה המוצעת שתומכת בתפיסה של הפיכת האיחוד הרופף לברית פדראטיבית חזקה עם ממשל מרכזי חזק בעל סמכויות רחבות שתהווה ציר מרכזי בהגדרת הלאומיות האמריקנית.
ראשי פרקים
מבוא
1.1 הצגת הנושא
1.2 מטרת העבודה
הצהרת העצמאות
2.1 המלחמה לעצמאות
2.2 משמעות הצהרת העצמאות
2.3 רכישת לואיזיאנה
תקנון הקונפדרציה
3.1 היתרונות של קונפדרציה
3.2 תקנון הקונפדרציה
3.3 יציבות הקונפדרציה
3.4 תיקונים לקונפדרציה
חוקה כפתרון לבעיות הקונפדרציה
4.1 עקרונות המסמכים הפדרליסטים
4.2 יחודה של החוקה הפדראלית
4.3 היתרון באחדות
4.4 שינויים בחוקה
4.5 כניסת החוקה לתוקף
סיכום העבודה
ביבליוגרפיה
בריטים · אמריקאים · ארצות · הברית · אינדיאנים · פדרציה · חוקה · איחוד · ממשל · מרכזי · לאום · עצמאות · הכרזה
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "מקונפדרציה לפדרציה- שלבים בכינונה של ארה"ב 1761-1791", סמינריון אודות "מקונפדרציה לפדרציה- שלבים בכינונה של ארה"ב 1761-1791" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.