היישום אינו מחובר לאינטרנט

סמים, אלכוהול והגנת אי שפיות

עבודה מס' 070994

מחיר: 399.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: בעבודה זו יתוארו מהם סמים ואלכוהול והשפעותיהם על בני האדם וכיצד הגנת אי שפיות תחת השפעת סמים או אלכוהול באה לידי ביטוי במשפט.

8,246 מילים ,14 מקורות ,2018

תקציר העבודה:

מקור הכינוי "סם" הוא המילה היוונית PHARMAKOM, שמשמעותה הייתה תרופה מחד גיסא ורעל מאידך גיסא. הסמים הם חומרים כימיים המשפיעים על הגוף ועל הנפש (טייכמן, 1989). בעבודה זו יתוארו הסמים הנפוצים בישראל: הקנבינואידים בהם נמנים הקאנביס, THC, מריחואנה וחשיש אשר משפיעים על מערכת הנשימה, מערכת הרבייה, מערכת החיסונית ועוד. האופיאטים, בהם נמנים אופיום, מורפין, הרואין ומתאדון אשר משפיעים על מערכת העצבים המרכזית, מערכת העיכול וכדומה. והקוקאין שבו נמנה הקראק ולהם יש השפעות רבות הן מבחינה פיזיולוגית והן מבחינה פסיכולוגית (יהודה, 1990).
האלכוהול מסווג כ"סם" והוא מכונה ה"סם הרטוב". זאת מאחר שהוא חומר המסוגל לשנות את המבנה והפעילות של רקמות הגוף, את מצבו הנפשי של המשתמש בו ואת התנהגותו, ולגרום לו לנזקים גופניים, נפשיים, וחברתיים. האלכוהול משפיע על חוש הראיה, שרירי הגוף ופוגע בביצוע פעולות קוגניטיביות (מיכאלי, 1991). כמו כן, אנשים הנמצאים תחת השפעת אלכוהול מבצעים פשעים כמו גניבות, אלימות, תאונות ואפילו רצח (טייכמן, 1989).
אי שפיות מוגדרת כ"הסובלים מפיגור שכלי או ה"אידיוטים", אנשים אשר איבדו את צלילות דעתם כתוצאה ממחלה או תאונה, קבוצת חולי הנפש וקבוצת האנשים המכוונים את עצמם להיכנס למצב שימנע מהם את היכולת לזכור ולהבין (טויב, 2007).
באופן יחסי לא נכתב עד היום רבות על משמעותה המשפטית של תופעת השיכרות, והמעט שנכתב התייחס בדרך כלל בעיקר לשאלת השיכרות כטענת הגנה בהליך פלילי (סגל, 2006). עבודה זו תעסוק בהגנת אי שפיות במספר סעיפים: סעיף (א)- שכרות שנגרמה שלא בהתנהגות נשלטת או שלא מדעת. מדובר למעשה בסוג של "שכרות כפויה" אליה יכול אדם להיכנס בשני מצבים: כניסה למצב שכרות בהתנהגות שאינה נשלטת פיזית וכניסה למצב שכרות "שלא מדעת". סעיף קטן (ב)- שכרות שנגרמה בהתנהגות נשלטת ומדעת. סעיף קטן (ג) כניסה למצב של שכרות בכוונה לעבור עבירה. סעיף קטן (ד)- השכרות המלאה. סעיף קטן (ה)- השכרות החלקית. כניסה למצב של שכרות ברשלנות ונהיגה בשכרות (ליכט, 2008).

תוכן עניינים:
מבוא
1. הגדרות ומאפיינים- סמים, אלכוהול, אי שפיות
2. סמים והשפעותיהם
2.1 הקנבינואידים- סמים הזיוניים
2.2 האופיאטים- אופיום, מורפין, הרואין ומתאדון
2.3 הקוקאין- סמים מעוררים
3. אלכוהול והשפעותיו
4. הגנת השכרות
4.1 סעיף קטן (א)- שכרות שנגרמה שלא בהתנהגות נשלטת או שלא מדעת
4.2 סעיף קטן (ב)- שכרות שנגרמה בהתנהגות נשלטת ומדעת
4.3 סעיף קטן (ג)- כניסה למצב של שכרות בכוונה לעבור עבירה
4.4 סעיף קטן (ד)- השכרות המלאה
4.5 סעיף קטן (ה)- השכרות החלקית
4.6 כניסה למצב של שכרות ברשלנות
4.7 נהיגה בשכרות
סיכום
מקורות

קטע מהעבודה:

מן הראוי שנבהיר מספר עקרונות יסוד ביחס לסמים ולהשפעותיהם. העיקרון הראשון מניח, שאין להתייחס לסמים במושגים של "טוב" או "רע", "רך" או "קשה". אין סמים "רעים" או "קשים", כפי שאין סמים "טובים" או "רכים". כאשר משתמשים בסם לרעה, ההתנהגות היא הבעייתית והאדם כנושא וכנשוא של התנהגות מגלה דפוס התנהגותי המוגדר כהתנהגות בעייתית. העיקרון השני קובע, שלכל חומר פסיכו אקטיבי מגוון של השפעות: הסם משפיע על מערכות שונות של האורגניזם, השפעתו גם מותנית בריכוזים שונים ובכמויות שונות ומשתנה על ידם. העיקרון השלישי מניח, שהשפעת הסם על האדם קשורה להיסטוריה של האדם, לאמונותיו, לעמדותיו, ולמערכת ציפיותיו ומותנית בהן. כלומר, ציפייתו של המשתמש תשפיע על האופן שבו תיתפס החוויה בעקבות השימוש בסם. עמדות וציפיות חיוביות יגרמו, קרוב לוודאי, לחוויה חיובית ומהנה, ועמדה וציפייה שלילית עלולה ליצור חווית סם גרועה (טייכמן, 1989).

תגים:

סמים · אלכוהול · אי-שפיות · הגנה משפטית · חוק עונשין · חוקי ישראל · קרימינולוגיה · פשיעה · עבריינות · שכרות

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "סמים, אלכוהול והגנת אי שפיות", סמינריון אודות "סמים, אלכוהול והגנת אי שפיות" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.