עבודה מס' 068380
מחיר: 241.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: בחינת השאלה האם כל נערה בעלת דפוס התקשרות לא בטוח תפתח הפרעת אכילה.
3,340 מילים ,21 מקורות ,2003
בשלושת העשורים האחרונים הולך וגדל העיסוק של נשים וגברים כאחד במראם החיצוני.
מגמה זו מתגברת סביב התפתחותה של "תרבות הרזון" כמודל ליופי, הצלחה, כוח ושליטה, המאפיינים את החברה המערבית. במקביל, ישנה עליה בתעשיית הדיאטות, בשימוש בחומרים משלשלים ומשתנים, וכן בעיסוק כפייתי בספורט. בנוסף, עלתה בהדרגה שכיחותן של הפרעות האכילה וכיום היא עומדת על 2%-5% באוכלוסייה (לצר, 1999).
היווצרותה של הפרעת אכילה נובעת משילוב של מספר גורמים שונים: גורמים ביולוגיים כגון טמפרמנט, קושי בבקרה על דחפים, ועל מצב הרוח; לחצים חברתיים כגון עידוד להתעסקות יתר עם המשקל; מאפיינים פסיכולוגיים כגון קושי באוטונומיה, נטייה לפרפקציוניזם, העדפה של סדר ומשמעת, רגישות יתר לקבלה חברתית; וליקוי בתהליכים התפתחותיים. כלומר, סוג ההפרעה ינבע מחוויות התפתחותיות, טמפרמנט ודינמיקה משפחתית ספציפית (Steiger & Israel, 1999).
עבודה זו תבחן את היווצרותה של הפרעת אכילה והטיפול בה, מנקודת הראות של תיאוריית ההתקשרות. גישה זו מאפשרת בדיקה של מבנים אינטראפסיכיים הקשורים לקשרים של הנערה עם דמות המטפל, קשרים שנוצרו בשנים הראשונות לחייה ועלולים להוביל בהמשך להיווצרות פתולוגיות שונות כמו הפרעות אכילה.
תוכן עניינים:
1. מבוא
2. תיאוריית ההתקשרות
3. תיאוריית המקשרות בין הפרעות אכילה ותיאוריית ההתקשרות
4. מחקרים שבדקו את הקשר בין תיאוריית ההתקשרות להפרעות אכילה:
5. השלכות טיפוליות
6. הצעות למחקרים בעתיד
7. דיון
8. ביבליוגרפיה
בנות עשרה · בולמיה · אנורקסיה · ביטחון עצמי · מראה חיצוני · גיל ההתבגרות · הפרעות אכילה
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הפרעות אכילה בראי תיאוריית ההתקשרות", סמינריון אודות "הפרעות אכילה בראי תיאוריית ההתקשרות" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.