היישום אינו מחובר לאינטרנט

עבירת האינוס בראי הקולנוע הפופולארי האמריקאי

עבודה מס' 067147

מחיר: 338.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: ניתוח עבירת האונס כפי שהיא מיוצגת בקולנוע הפופולארי האמריקאי באמצעות מודל פמינסיטי על פי הסרטים: "הנאשמים", "תלמה ולואיז", "הפקד המושחת" ו"מונסטר".

5,140 מילים ,12 מקורות ,2006

תקציר העבודה:

עבודה זו באה לבחון את עבירת האינוס כפי שהיא מיוצגת בקולנוע הפופולארי אמריקאי. לטעמי נושא זה מאגד בתוכו מספר תתי נושאים המרתקים אותי באופן אישי וגם את החוקרים השונים: עבירות פליליות, מגדר ותרבות פופולרית כפי שהיא מיוצגת בקולנוע. עולם הקולנוע מאפשר לנו להציץ על חיינו באמצעות מראה המוצבת אל מול פנינו. גם אם המציאות המוצגת בו אינה נעימה או נוחה לעיכול היא מדוייקת וכאובה, שכן גם אם לא נסכים לקבל את העלילה המוצגת לפנינו נוכל לראות מבעדה את ההגמוניה ההוליוודית הדומיננטית וכיצד היא רוצה שננהג. כך גם במקרה של ייצוגי אונס, קורבנות אונס ואנסים בקולנוע ההוליוודי. בעבודה זו אעשה שימוש בתיאוריה פמיניסטית- משפטית רדיקלית שההוגה שלה, אורית קמיר, מאמינה שביכולתה לחולל שינוי של ממש. גם אם אמונה זו תמוהה וקשה לעיכול- קשה שלא להעריך את מורכבותה ואופן טיפולה בטקסטים שונים. אך למרות כל האמור לעיל, לא אהסס לבקרה באמצעות תיאוריות אחרות מתחום התקשורת.

מטרת המחקר - ניתוח עבירת האונס כפי שהיא מיוצגת בקולנוע הפופולארי האמריקאי.
שאלת המחקר - כיצד מיוצג האונס בקולנוע הפופולארי-אמריקאי?
על פי הסרטים: "הנאשמים", "תלמה ולואיז", "הפקד המושחת" ו"מונסטר".

אופן ביצוע המחקר - מחקר איכותני, ניתוח תוכן של ארבעה סרטים מייצגים אשר הופקו בהוליווד במהלך שנות השמונים, התשעים והאלף הנוכחית. הדגש במחקר ניתן לפרשנויות שונות של הסרטים על פי תיאוריות קולנועיות.

כלי המחקר - מחקר זה מנתח כאמור את ארבעת הסרטים שצויינו לעיל. ארבעת הסרטים ינותחו באמצעות התיאוריה המובילה מחקר זה והיא מודל פמיניסטי רב- ממדי שהציעה אורית קמיר.

בעבודה זו אבצע ניתוח של הטקסטים לפי התיאוריה המנחה, ובמקביל אנסה לבקר את תיאורית העל ולמצוא פרשנויות נוספות לטקסטים הנחקרים.

תוכן עניינים:
מבוא
המפגש בין קולנוע לתורות מגדר ובין עולם המשפט
הצגת הסרטים הנחקרים
עבירת האינוס על פי החוק ועל פי הקולנוע
מודל של ניתוח פמיניסטי רב- ממדי: הצגתו, פיתוחו והחלתו על משפט ועל קולנוע
הצרנת ניתוח פמיניסטי משפטי של עבירת האינוס
ביקורת על המודל ופרשנויות נוספות
ביבליוגרפיה
נספח

קטע מהעבודה:

יעל מונק (2005) במאמרה העוסק במפגש שבין קולנוע ומגדר, טענה כי כיום אין עוררין על כך שהקולנוע מהווה את אחד ממעצבי תפיסות העולם בחברה המערבית. החיים מחקים את הקולנוע ורבות מן העמדות שלנו לגבי סוגיות מוסריות (ומכאן גם סוגיות משפטיות) נקבעות מתוך הטקסטים הקולנועיים (למשל, איזכור סרטו של סטנלי קובריק "התפוז המכאני" בבית המשפט כדי להצביע על הזוועה שהתחוללה ברצח נהג מונית דרק רוט). טקסטים קולנועיים עשויים ליצור גם את השקפת העולם של הקהל, שהוא "המערכת" המשפטית" השיפוטית יותר מבית המשפט מאחר והקהל הוא המושבעים והשופטים של העולם היומיומי. טקסטים קולנועיים יכולים ליצור שיפוט זה על ידי שימוש בדמויות, העלילה, הדימויים (המבע הקולנועי) והמבנה הקולנועי בכדי לייצר סוגיות חברתיות ועל ידי כך נוצרת המערכת השיפוטית שהוזכרה (Kamir, 2000).

תגים:

אינוס · אונס · קולנוע · פמניזם · תלמה · ולואיז · מונסטר · משפט · חוק · אורית · קמיר · עבירות · מין · מיני

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "עבירת האינוס בראי הקולנוע הפופולארי האמריקאי", סמינריון אודות "עבירת האינוס בראי הקולנוע הפופולארי האמריקאי" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.