היישום אינו מחובר לאינטרנט

סטריאוטיפים נשיים בסרטי וולט דיסני

עבודה מס' 064956

מחיר: 421.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: האם יש שינוי בהיקף ובסוג המסרים הסטריאוטיפים מגדריים בין סרטי וולט דיסני קלאסיים (שלגיה) למודרניים (פוקהונטס).

10,639 מילים ,17 מקורות ,2006

תקציר העבודה:

בעבודה זו נבחן האם יש שינוי בהיקף ובסוג המסרים הסטריאוטיפים מגדריים בין סרטי וולט דיסני קלאסיים למודרניים.
וולטר אליאס דיסני, היה האיש שהפיק את סרטי האנימציה של וולט דיסני ומייסד החברה "אולפני וולט דיסני".
בחרנו להתייחס לסרט קלאסי האנימציה הראשון, באורך מלא, "שלגייה ושבעת הגמדים" שיצא בשנת 1937. מנגד, בחרנו להתייחס לסרט מודרני, "פוקהונטס", שיצא בשנת 1995.
הליך המחקר כלל צפייה בסרטים, תוך דגש על פרמטרים של תכונות אישיות, פרמטרים של אובייקט מיני, יחסים עם הסביבה ויחסים עם גברים.
ניתוח התוכן עזר לנו לראות כיצד ואילו סטריאוטיפים מיניים נשיים באים לידי ביטוי בסצנות הנבחרות ולראות את הפרמטרים, השכיחויות וההבדלים בין סרט קלאסי למודרני.
לסרטי הילדים שתי מטרות: האחת היא לחנך את הילד בשלבי התפתחותו; והשנייה היא לבדרו ולהעשיר את עולמו הפנימי (לאור ומן, 2001).
מעמד האישה ותפיסת תפקידה במארג המשפחתי השתנו עם השנים ובתקופה הפוסט מודרנית, יש להניח, כי רוב הסטריאוטיפים המיניים נעלמו. אי לכך, השערתנו, שבסרטים הקלאסיים ישנם מסרים סטריאוטיפים נשיים נוקשים יותר בהשוואה לסרטים מודרניים.
ניתן לשים לב למאפיינים רבים שמבטאים תפיסות, שאולי מוטעות, שמקורן בחברה של שנות
ה-30. בסרט הקלאסי, שלגייה, חסרת אונים, תלותית, פחדנית, כנועה ומונעת על-ידי דמויות אחרות בעלילה.
בסרט המודרני, "פוקהונטס", ניתן לראות תיאורים של המין הנשי בעלי מסרים פמיניסטים וכן, היופי אינו בחזקת ערך עליון. יתרה מזו, האישה מוצגת כדמות עצמאית ששולטת בחייה, אמיצה עומדת על שלה ופועלת למען מטרותיה.
בעזרת ניתוח תוכן ונתוני הממצאים, ניתן להסיק שאופן השימוש בסטריאוטיפים מיניים השתנה במשך הזמן בעקבות התפתחות והתקדמות החברה.
ניתן לראות בבירור שוני, בחברה בשנות ה- 30 לחברה בשנות ה-90, שבא לידי ביטוי במסרים פמיניסטים שמנסים ליצור שיווין בין המינים ולמזער את הסטריאוטיפים המיניים שהיו קיימים בעבר, אשר הפרידו בין תפקידי הגבר לתפקידי האישה.

תוכן העניינים:
תקציר
מבוא
מתודולוגיה
ממצאים וניתוח
דיון ומסקנות
ביבליוגרפיה
נספח: ניתוח הסצנות המרכזיות משני הסרטים

קטע מהעבודה:

מהרגע בו מתחילים ילדים להבין שהעולם מתחלק לשני סוגי בני אדם, גברים ונשים ושהם שייכים לאחת הקבוצות, מתחילות בעיות זהות אשר נמשכות לאורך שנים רבות ולעיתים כול החיים. בעיות אלו, באות לידי ביטוי בהתעוררות של שאלות רבות כגון: מה הכוונה בלהיות בן או בת? מה צריכים לעשות בנים ומה צריכות לעשות בנות? כיצד ולמה נוצרים הבדלים אלו? (פרידמן, 1996).
הבסיס המרכזי שעליו נשענת עבודתנו נובע מהעובדה, כי בד בבד עם רכישת הזהות המינית במשפחה, מפנימים ילדים, גם באמצעות סרטי ילדים, את אי השוויון החברתי הקיים בין גברים לנשים.

תגים:

אפליה · חיברות · לתפקידי · מין · מגדר · אגדות · ילדים

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "סטריאוטיפים נשיים בסרטי וולט דיסני", סמינריון אודות "סטריאוטיפים נשיים בסרטי וולט דיסני" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.