עבודה מס' 064104
מחיר: 203.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: בחינת מספר דרכים לגיוס ומיון עובדים והערכת הרלוונטיות שלהן לצרכים של חברת תבליני טעם וריח
2,400 מילים ,7 מקורות ,1998
עבודה זו תעסוק בתהליכי גיוס ומיון עובדים. ארגון שבו מתמקדת העבודה הוא חברת תבליני "תבליני טעם וריח" בע"מ. החברה מעונינת לגייס לשורותיה מנהל ייצור חילופי למנהל הנוכחי שמתעתד לעזוב את החברה בטווח הקרוב, וזאת מסיבות אישיות שלו.
בעבודה זו יוצג דו"ח אישי ובו יפורטו תהליכי מיון וגיוס של עובדים הקיימים בחברה וביקורתיות כלפי התהליכים הללו.
חברת תבליני "טעם וריח" בע"מ הוקמה בשנת 1958 והינה החברה הוותיקה והמובילה בישראל בייצור והפצת תבלינים, עשבי תיבול, תערובות תבלינים, פירורי לחם, חומרי טעם וריח וחומר עזר לתעשיית המזון.
החברה בבעלות משפחת פרונט, בעלי חנות התבלינים הידועה "האחים פרונט", חנות שהוקמה בשנת 1879, הועתקה לישראל וכיום נמצאת בכניסה לשוק הכרמל בת"א.
החברה ממוקמת באזור התעשייה, קרית-אריה שבפתח-תקווה, במעגל טכנולוגי מתקדם המפעיל קווי ייצור חדשניים ומעסיק כ - 50 עובדים.
החברה מפיצה את מוצריה לשוק הקמעונאי (רשתות שיווק ומזון ומעדניות) לשוק המוסדי, לחברות מזון מהיר ולשוק התעשייתי (מפעלי מזון). החברה מקפידה לספק ללקוחותיה מוצרים איכותיים העוברים מערכת בקרת איכות קפדנית: החל משלב בחירת חומרי גלם איכותיים דרך תהליך טחינה חדשני השומר על השמנים האתריים וכלה בשלב האריזה וההפצה המבוצעים על ידי מערכת הפצה ארצית עצמאית של החברה.מערכת ניהול האיכות בחברה קבלה הסמכה של מכון התקנים לדרישות ת"י (9002) (ISO 9000), GMP (תנאי ייצור נאותים) מטעם משרד הבריאות הישראלי.
לחברה מעבדה משוכללת המבצעת בדיקות כימיות ומיקרוביולוגיות. המעבדה מנוהלת על ידי טכנולוג מזון ראשי, אחראית על פיתוח ושיפור מוצרים ומעניקה ייעוץ מקצועי ללקוחות של החברה.
הצרכים הארגוניים העתידיים של החברה:
1. החברה מעונינת להרחיב את סל המוצרים הקיים כיום בחברה.
2. בכוונתה של החברה לבצע תהליך רה-אירגון, דהיינו - עיצוב הארגון מחדש, דבר שיביא לצמצום כח האדם בחברה.
3. קיצור סבב הזמנות ומלאי.
4. היערכותה של החברה לייצור מוצרים אשר יהוו מענה למוצרים תחרותיים.
תוכן הענינים:
1. מבוא
1.1 תיאור החברה
2. שיפור הצרכים הארגוניים של החברה
2.1 הצרכים הארגוניים העתידיים של החברה
3. תהליך גיוס עובדים בחברה - באמצעות חברת כח אדם
3.1 שלבי המיון והבחירה של העובד
3.2 מבחני מיון
3.3 ראיונות אישיים
3.4 מרכז הערכה
4. ביקורת על התהליך
מקורות
אשכנזי, אברהם (1997). גיוס ומיון עובדים. פסיכולוגיה. עמ' 110 - 97.
אנסטאזי, אץ (1994), מבחנים פסיכולוגיים מהדורה שישית, האוניברסיטה הפתוחה.
בן שחר, ג. ובלר, מ. (1993), על הראיון האישי כמכשיר למיון ולברירה. מגמות ל"ה. עמ' 259 - 246.
גולדשלגר, א. ומרצקי, י. 1988. מרכז ההערכה - כלי ארגוני לאיתור מנהלים ולהכנת עתודה ניהולית, התעשיה הצבאית, מח' פיתוח כח-אדם והדרכה, ת"א.
Daming, B. (1996). Personality and psychological assessment. New York: St Martin's Press. Chapter 4: Types of tests and interpreting scores, pp. 84-116.
Jeswald, J. (1993). Some factors explaining the reliability of structured interview system at a work site. International Journal of Selection and Assessment. 5(4), 193-199.
Moses, L. (1989). Organizational Behavior: Concepts controversies, applications (7th ed). Englewood Cliffs, NJ: prentice Hall International.
מרכז · הערכה · שינוי · אירגוני
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "תהליך מיון וגיוס עובדים בחברת תבליני טעם וריח", סמינריון אודות "תהליך מיון וגיוס עובדים בחברת תבליני טעם וריח" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.