עבודה מס' 061708
מחיר: 302.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: דיון בתאוריה לפיה מוצאם של בני ישראל הוא בשבטי החבירו. דיון בסוגיות שעולות מתאוריה זו והצגת התפתחותה של התאוריה.
4,387 מילים ,10 מקורות ,2003
במרכזו של מחקר תהליך ההתנחלות הישראלית בכנען ניצבת השאלה - מהיכן הגיעה האוכלוסייה שהתיישבה בחבלי ההר במאות 12-11 לפנה"ס. כל נסיון לשחזר את מהלכה של התקופה נתקל בשלב זה או אחר בסוגיה זו ועמה הוא חייב להתמודד על-מנת לקנות לעצמו אמינות בקרב עולם המחקר. עד תחילת שנות הששים היתה למעשה הסכמה בעניין זה. החוקרים אמנם נחלקו בדעותיהם בעניין באשר לאופיו של תהליך ההתנחלות: כיבוש צבאי לפי האסכולה של אולברייט וחדירה שקטה לפי השקפת אלט, אך כולם הסכימו כי האוכלוסייה החדשה הגיעה מן המדבר או מספר המדבר. בשנות הששים נוספה התאוריה המהפכנית של מנדנהול, שדחתה את ההנחה כי האוכלוסייה המתנחלת הגיעה ממזרח, וגרסה במקום זאת כי מקורן של הקבוצות שהתיישבו בהר בתקופת הברזל א' בשכבות החברתיות המנוצלות של משטר ערי המדינה הכנעניות של תקופת הברונזה המאוחרת.
המקור ההיסטורי העיקרי שעומד לרשותנו בסוגיית ההתנחלות הוא המקרא. מבלי לפקפק חלילה בתרומתו העצומה של המקרא בשחזור תולדות עם-ישראל, יש לזכור כי הנסיונות לשחזר את תהליך ההתנחלות על-פי המקור המקראי לא עלו יפה. הסיבה העיקרית לכך היא שהסופר המקראי המתאר את המאורעות חי מאות שנים אחריהם, והוא משקף למעשה את הלך הרוח בירושלים בשלהי תקופת המלוכה. אם כן, נותרנו עם תאוריות מודרניות איתן צריך להתמודד ולהתחקות אחר האמת.
בעבודתי זו אציג את האסכולה של מנדנהול, אתייחס לרקע לחיבורה, לממצאיה, לתומכיה ולמקטרגיה.
תוכן העניינים:
מבוא
התאוריות "האחרות" והרקע לגישתו של מנדנהול
"האסכולה הסוציולוגית" של מנדנהול
דיון בשיטתו של מנדנהול
סיכום
רשימה ביבליוגרפית
אבן שושן א., קונקורדנציה חדשה לתורה נביאים וכתובים, קרית ספר, ירושלים.
אהרוני י., התנחלות שבטי ישראל בגליל העליון, ירושלים, תשי"ז.
כוכבי מ., "הכבוש וההתנחלות - כיצד ומתי ; הארכיאולוגים מחפשים ממצאים ושרידים מההתיישבות בימי יהושע", עת-מול ז' (1982), ע"מ 5-3.
מזר ב., "המקדש בערב ומשפחת חובב חותן משה", ארץ ישראל ז' (תשכ"ד), ע"מ 5-1.
מלמט א., מארי וישראל: שתי תרבויות שמיות-מערביות, האוניברסיטה העברית, ירושלים, תשנ"א.
מרקס ע., החברה הבדווית בנגב, רשפים, תל-אביב, תשל"ד.
נאמן נ., "אפרים, אפרת(ה) וההתנחלות בהר יהודה", ציון מ"ט (תשמ"ד), ע"מ 331-325.
פינקלשטיין י., הארכיאולוגיה של תקופת ההתנחלות והשופטים, הקבוץ המאוחד, תל-אביב, 1986
קמפינסקי א., "עד כמה כנענים היו הישראלים?", ארכיאולוגיה 4 (1995), ע"מ 64-58.
Ahlstorm G.W., Who were the Israelites?, Eisenbrauns, Wiona Lake, 1986.
חבירו · עאמו · מזרח · קדום · כנען · ישראל · אלט · אפירו · כנען · כנענים
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "האסכולה הסוציולוגית של מנדנהול", סמינריון אודות "האסכולה הסוציולוגית של מנדנהול" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.