היישום אינו מחובר לאינטרנט

החוויה הכירורגית האסתטית

עבודה מס' 061591

מחיר: 241.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: בחינת ההיבטים הפסיכולוגיים השונים של ביצוע ניצוח פלסטי.

7,973 מילים ,6 מקורות ,1990

תקציר העבודה:

מטרת הניתוח הפלסטי האסתטי הוא לשפר את איכות החיים של אדם, הסבור שמראהו מהווה סטייה לא מקובלת מהנורמה של החברה בה הוא חי. הוא עושה זאת ע"י חיסול מודעות עצמית, שיפור קבלה חברתית וקשרים בין-אישיים והעלאת הסיכויים להשגת תעסוקה או במקצועות בהם המראה הוא חשוב, או באלה שבהם מראה צעיר נחשב רצוי.
ניתוח אסתטי יכול גם לשחק תפקיד מוחלט ושימושי בהשגת שינוי במראה החיצוני או בעזרה לפציינט בהתחלת פרק חדש בחיים, לאחר משבר אישי כלשהו. במקרים כאלה הניתוח הוא סימבולי - מהווה סמל למתיחת קו בין פרקי החיים החדשים לישנים.

במקרה של אדם הסובל מחוסר יציבות רגשית או אישיות מעורערת, ניתוח פלסטי אסתטי אינו מהווה תחליף לפסיכותרפיה, כאשר זו נחוצה. הוא יכול, עם זאת, לעזור לפציינט לפתור את בעיותיו הפסיכולוגיות והחברתיות, במיוחד אם תגובת אנשים אחרים לתוצאות הניתוח היא חיובית. ככזה, הוא עשוי להשיג את מטרתו בעצמו או לפעול כ שותף בעל ערך לטיפול פסיכותרפויטי.

קשרים בין-אישיים הינם בעלי חשיבות רבה בקביעת תוצאותיו של הניתוח הפלסטי האסתטי. תיקוף מחודש מהיר ומוצלח של דימוי הגוף, דורש שהניתוח יתבצע באווירה של תמיכה לפניו ושל אישור לאחריו מצד הקשרים הקרובים של הפציינט. מצב זה דורש תקשורת מספקת בין המנתח, הפציינט והמשפחה או החברים הקרובים, שחייבים לעזור להם להבין את הגורמים הפסיכולוגיים, החברתיים והאישיים שמעורבים ברצונו של הפציינט בניתוח פלסטי אסתטי ולהכיר את המסלול שלאחר הניתוח. לבסוף, העניין והפיקוח הקבועים של המנתח במהלך המסלול המלא של ההתנסות הכירורגית האסתטית, הינם חיוניים ע"מ לעזור לפציינט להשיג את המטרה המוצדקת היחידה של ניתוח שכזה, כלומר, לאפשר לו לראות את עצמו בדרך שתהיה מקובלת עליו.

תוכן העניינים:
מבוא
הפציינט של הכירורגיה האסתטית
עמדות של מכרי הפציינט
האינטראקציה בין הפציינט, המנתח ומכרי הפציינט
סקירת רקע מחקרי
אספקטים פסיכולוגיים של ניתוחי אף פלאסטיים קוסמטיים
ביבליוגרפיה

מקורות:

שליט ב. גיבוש דימוי הגוף והסתגלות לתנאי לחץ. חיבור לשם קבלת תואר דוקטור לפילוסופיה. הוגש לסנט האוניברסיטה ה עברית, שבט תשל"א, 1971.
Hill, G. Silver, A.G. Psychodynamic esthetic motivations for plastic surgery. Psychosomatic M edicine 1950, 12, 345-361.
Linn, L. Psychiatric aspects of plastic surgery. In Bellak, L. (Edt.) Psychology of Physical Illnmess. New York: Grune Stratton, 1952.
MacGregor, F.S. Schaffner, B. Screening patients for nasal plastic operations - some socioligic psychiatric considerations. Psychosomatic Medicine 1950, 12, 277-291.
MacGregor, F.C. Abel, T.M., Bryt, A., Lauer, E. Weissmann, S. Facial Deformity Plastic Surgery. Springfield, Illinois: C. Charles. Thomas Publisher, 1951.
Linn Goldman. Psychiatric obervations concerning rh inoplasty. Psychosom.Med., 11:307, 1949.

תגים:

דימוי גוף

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "החוויה הכירורגית האסתטית", סמינריון אודות "החוויה הכירורגית האסתטית" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.