היישום אינו מחובר לאינטרנט

הסיקור התקשורתי בבריטניה של מפלגת השיין-פיין

עבודה מס' 069133

מחיר: 423.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: מהו אופן הסיקור התקשורתי אשר ניתן למפלגת השין-פיין ולמנהיגיה במהלך תהליך השלום בצפון-אירלנד, 1998-1992 (חתימת הסכם "יום שישי הטוב")?

10,500 מילים ,26 מקורות ,2007

תקציר העבודה:

מטרת המחקר הינה לבדוק איך השתנה, אם בכלל, אופן הסיקור של העיתונות הבריטית לגבי מפלגת השין-פיין (Sinn Fein), הזרוע הפוליטית של ארגון המחתרת האירית אשר היה אחראי לשנים של פיגועי טרור, מאבק מזוין כנגד המשטרים (האירי והאנגלי), ולגבי מנהיגיה. תקופת הזמן הנבדקת הינה בין השנים 1998-1992, תקופת שיחות השלום באזור עד לחתימת הסכם שביתת הנשק (הסכם "יום שישי הטוב"). נקדים ונאמר שעד לשיחות השלום כמעט ונאסר על אמצעי התקשורת באירלנד ובצפון-אירלנד להזכיר את שמות המנהיגים ואת שם המפלגה אפילו, אך אט-אט עם השנים קיבלה המפלגה לגיטימציה מגורמים שונים ולקחה חלק פעיל ומשמעותי בשיחות השלום. תוך כדי אותה תקופת זמן שינו אמצעי התקשורת את יחסם אל המפלגה ואל אנשיה והחלו לשנות את אופן הסיקור ואת יחסם אליהם, צעד אשר השפיע גם אצל הציבור הרחב אך גם אצל המנהיגים השונים אשר לקחו חלק בשיחות השלום. מטרת המחקר אינה לבדוק מהי מידת ההשפעה או האם בכלל השפיע הסיקור התקשורתי, אלא כיצד סיקרו אמצעי התקשורת את המפלגה ומנהיגיה.

שיטת המחקר אשר נבחרה היא דגימת מספר אירועים מרכזיים בין תקופת הזמן הנבדקת (1998-1992), אירועים מרכזיים אשר היוו צומת או נקודות מפנה חשובות בעת תהליך השלום, וניתוח תוכן איכותי של הנכתב על אירועים אלו. תקופת הזמן אשר תיבדק הינה מספר ימים (תלוי בכל מקרה ואירוע) לאחר אותו אירוע. לצורך המחקר נבחרו שני עיתונים בריטיים מרכזיים: The Guardian וה-Belfast Telegraph, שני עיתונים ארציים ומרכזיים, ותיקים וחשובים, המייצגים שתי מדינות אשר חברות בתהליך השלום, האנגלי והצפון-אירי, אשר להם ארכיון גדול ומסודר אשר בו יעשה שימוש מרכזי במהלך המחקר. בנוסף שני עיתונים אלו היוו (ועדיין מהווים) במה מרכזית לאירועים הגדולים והחשובים של הממלכה הבריטית ובהם עובדים חלק מהעיתונאים המוערכים והחשובים ביותר באזור. יעשה גם שימוש בספרים וחומר אשר נאסף ונכתב על תהליך השלום בכלל והתקשורת בפרט באותה תקופה. נציין כי במסגרת המחקר לא התאפשר לבדוק את מיקום הכתבות בעיתונים, דבר שכמובן קשור באופן הכי ישיר לצורת המסגור, מפני שכלל הכתבות נלקחו מארכיונים מקוונים של העיתונים ולכן מיקומם במהדורה המודפסת נשאר בגדר נעלם.

תוכן העניינים:
מבוא
1. רקע תיאורטי
1.1. מסגור ומסגרות
2.1. גורמים המשפיעים על הסיקור התקשורתי
2. נתונים כלליים
1.2. רקע היסטורי
2.2. שנות המהומות - תרבות, חברה וסמלים
3. השין-פיין
4. תהליך השלום
5. אירועים מרכזיים
1.5. נסיעת גרי אדמס לארצות-הברית (ינואר 1994)
2.5. הפסקת האש (31 לאוגוסט, 1994)
3.5. ביטול הפסקת האש (9 לפברואר, 1996)
4.5. פתיחת שיחות השלום (10 ליוני, 1996)
5.5. הסכם 'יום שישי הטוב' (10 לאפריל, 1998)
6. התקשורת ככלל
7. סיכום ומסקנות
8. רשימה ביבליוגראפית

קטע מהעבודה:

- כבר בתחילת הניתוח ובקריאה ראשונה של הכותרת הראשונה במאמרים אשר התפרסמה ביום ה- 28 לינואר 1994, מסופר על הפשרת יחסי ארצות-הברית עם מנהיג השין-פיין גרי אדמס, כפי שרצה והכריז נשיא ארצות-הברית ביל קלינטון. הכותרת אומרת כך: "ארצות-הברית קובעת תנאי ויזה למנהיג ארגון ה- IRA" (Wolfsfeld, 2004, p.166).

תגים:

שיין פיין · יום שישי הטוב · צפון אירלנד · סכסוכים · סיקור · עיתונות

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הסיקור התקשורתי בבריטניה של מפלגת השיין-פיין", סמינריון אודות "הסיקור התקשורתי בבריטניה של מפלגת השיין-פיין" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.