עבודה מס' 041500
מחיר: 241.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: רקע כללי, תכונות הכינרת וההשלכות של פעילות האדם-התאיידות, מליחות,הטית המעינות המלוחים; גורמי הזיהום, הביוב ומי השתיה וצעדים למניעת הזהום.
7,189 מילים ,18 מקורות ,1993
מרביתם של האגמים המצויים על פני כדור הארץ (מספרם נאמד ב- 100000), מצויים באזור הממוזג של צפון אירופה וצפון אמריקה. הקבוצה השניה בגדלה נמצאת באזור הטרופי. ואילו באזור הסוב-טרופי, הצחיח ברובו, שבו מצויה גם ארצנו, מעטים הם האגמים ונדירים. אקלים אזורי אינו נוח בדרך כלל לקיומם של אגמים.
ואכן, הקיץ ארוך וחם, עונת הגשמים קצרה וההתאיידות גבוהה הינם המרכיבים של אקלימה הקשה של בקעת הירדן לימה מתוקה. בתנאים כאלה נתונה הימה בסכנות של המלחה, התייבשות והזדהמות. אך קיומה התקין של הכינרת כימת מים מתוקים מזה 17000, שנה בקירוב בא ללמדנו שיסודותיה איתנים ואצור בה כוח חיות רב.
עברה הגיאולוגי ומצבה הגיאוגרפי המיוחד העניקו לכינרת את היסודות הראשונים לקיומה: בית קיבול עמוק, אגן היקוות גדול ועתיר גשמים, גלגל רוחות, מעיינות מים ועוד. אך בזאת בלבד לא די לקיומה של ימה. קיומה התקין של הכינרת מתבסס על מערכת מורכבת של תהליכים ביולוגיים, כימיים ופיסיקליים המתחוללים בימה. מערכת זו, אף שהיא מסובכת למדי היא מאוזנת להפליא ומבטיחה את שיווי המשקל האקולוגי של הימה עם סביבתה. יחד עם
זאת קיימים הן גורמים טבעיים והן פעילויות האדם העלולים להוציא את המערכת המסובכת הזאת משווי משקל ובכך לגרום להזדהמות המים ואף להתייבשות הימה. כפי שניראה בהמשך, זיהום המים בכינרת קשור בצורה חזקה בתהליכים הביולוגיים והגיאולוגיים המתרחשים בתוכה, התערבות האדם בתהליכים אלו עלולה להרוס את המאזן הטבעי שנוצר במשך אלפי שנים.
בעבודה הנוכחית אנו נתאר את תכונותיה של הימה והתהליכים המתרחשים בה הן במצבה הטבעי והן בהתערבותו של האדם. לאחר מכן נתאר את הגורמים העלולים להביא להזדהמות המים ונציע כלים המסוגלים להתמודד עם גורמים אלו.
תוכן עניינים:
1. מבוא
2. תכונות היסוד של כינרת והשלכות פעילות האדם
2.1. תולדות המחקר
2.2. ההתאיידות
2.3. המליחות
2.4. הטיית המעיינות המלוחים
3. בעיית זהום הכינרת
3.1. גורמי זיהום הכינרת
3.2. ביוב, זיהום ומי שתייה
3.3. צעדים נגד זיהום הכינרת
4. ביבליוגרפיה
עלון טכני של "מקורות" כרך ב (2) 1966, וב - Israel Journal of Zoology, 1968, 2-3, 17.
מנדל נון, הכינרת, מונוגרפיה של ימה, הוצאת הקיבוץ המאוחד, תשל"ז.
שרות הפרסומים במרכז ההסברה - משרד החינוך והתרבות בשיתוף עם נציבות המים במשרד החקלאות, המים בישראל, ירושלים, יולי, 1970.
יוסף בן מתתיהו, מלח' ג, י, ז.
אבן-אל-פקוח, כתאב אל בולדאן, 905.
משה ג'יפן, "ספר הכינרת", משרד הביטחון, מנהלת הכינרת.
גפן, מ. 1988. הבסיס המדעי לתפעול הכינרת. מדע, ל"א (6).
צרויה, ס. 1978. רוח, טמפ' מים ותנועה באגם הכינרת: דגם כללי. מתוך: אגם ואגן ההיקוות. הוצ' מינהלת הכינרת.
אדלשטיין, מ. 1978, ההרכב הכימי של מי הכינרת. מתוך: הכינרת: אגם ואגן ההיקוות. הוצ' מינהלת הכינרת.
פולינגר, א. 1991 - פיטופלנקטון, מתוך: דו"ח שנתי - מעבדה לחקר הכינרת, חקר ימים ואגמים.
תה"ל, 1960 - 1988, מאזני מלח שנתיים של הכינרת. דו"חות שנתיים.
מקורות - 1989 - 1990, מאזני מים ומלח של הכינרת. יחידת הניטור של אגן ההיקוות.
גופן, מ. 1988. ייעוד מי הכינרת לנוכח תקנים לאיכות המים. מתוך: מחקר בכינרת ובאגן ההיקוות - יעדים ואתגרים (מ. גפן וצ. אורטנברג עורכים).
צרויה ק. (עורך) 1980. תהליכים לימנולוגיים בכינרת בתקופה 1969-79. דו"ח מסכם. חקר ימים ואגמים לישראל - המעבדה לחקר הכינרת.
שחם, ג. (עורך) 1983. דו"ח הוועדה לקביעת מדיניות כוללת באגן היקוות הכינרת והמוביל הארצי. רשות ניקוז כינרת - מינהלת הכינרת.
שלף, ג. (יו"ר) 1986. איכות מי שתייה. דו"ח מסכם של הוועדה המייעצת לעדכון תקנון איכות מי שתייה. משרד הבריאות. היחידה לבריאות הסביבה, ירושלים.
ברמן, ט. 1978. הפעילות הביולוגית של אצות וחיידקים בכינרת. מתוך אגם ואגן ההיקוות: הוצ'. מינהלת הכינרת.
ברמן, ט. 1970 - 1988. ייצור ראשוני וכלורופיל. מתוך: דו"חות שנתיים של מעבדה
מים · אגם · ימה · אוטרופיקציה · אטרופיקציה · אקולוגיה
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הזיהום בכינרת", סמינריון אודות "הזיהום בכינרת" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.