עבודה מס' 051066
מחיר: 191.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: הגדרה, הומופוביה, הגישה התיוגית והומוסקסואליות וצבא.
2,908 מילים ,18 מקורות ,2000
עבודה זו עוסקת ביחס החברה להומוסקסואלים. כל זאת בסוף שנות ה-90' במדינת ישראל, בעת עידן ה"יציאה מהארון" של ההומוסקסואלים והלסביות בישראל ובעולם כולו.
ההומוסקסואליות ידועה משחר ההיסטוריה, אך רק בעת האחרונה היא הופכת בתהליך הדרגתי מסטייה חברתית לנורמה בחברה. תהליך "הפיכתה" של ההומוסקסואליות הינו תהליך שהחל לקרום עור וגידים לפני שנים ספורות וכעת אנו בעיצומו של תהליך זה - ההומואים הופכים מסטייה חברתית לנורמה. בעצם עשיית עבודה זו, אף שאינה עבודת מחקר, ניתן לראות תהליך מובהק, מעשי וממשי לתהליך זה. העבודה מאפשרת לראות את הקושי שניצב לנגד עיניו של האדם המתפקד כהומוסקסואל בד בבד עם החזון והמעשים לחברה פתוחה יותר.
אם בעבר אוכלוסיית ההומוסקסואלים הייתה בתקן נרדפים בדיוק כמו השחורים והיהודים (קלרק, 1989) , הרי שאט-אט מושלת מהם תדמית זו בעקבות סיבות ביולוגיות (מחקרים המעידים על השפעתה הניכרת של הגנטיקה), חברתיות (הכל מותר, הכל חופשי) פותחו מודלים פסיכולוגיים שבהם ההומוסקסואליות מקבלת מעמד נורמטיבי יותר.
(לדוגמא: ביטול הערך הומוסקסואליות מספר מחלות הנפש האמריקאי DSM) (קריגר; לוי 1996).
כמו כן קיימת השפעה מהטכנולוגיה: אירועים, דעות ומצבים חברתיים עוברים במהירות שיא מיבשות ומדינות שונות - ועם הגעתן לאזורים אחרים הם מעוררים דעת קהל. נורמה הינה פונקציה של זמן ומקום וככזו ניתן לראות באופן מובהק את חדירתה לחברות השונות.
הצבא, המהווה ראי של החברה הישראלית ,(בעצם היותו כור היתוך המכיל רבדים שונים של האוכלוסייה - עולים, מעמד סוציו-אקונומי, עדות שונות, רמת השכלה וכו'), מושפע כמובן מהשינויים החברתיים עד אשר אלו גרמו לשינוי ו\או חקיקה חדשה בנוגע לזכויותיהם של ההומוסקסואלים ( כגון ביטול הגבלות גיוסם וקידומם בצה"ל).
בניתוח המושג הומוסקסואליות (פרק 1) ניתן לראות עד כמה מונחים שהוטבעו לפני שנים רבות על אוכלוסיית ההומוסקסואלים איבדו מערכם. הם כמעט ואינם מוכללים עוד בקטגוריית הסוטים החברתיים ומפירי הנורמות.
כמו כן ניתן לראות את השפעת המכרעת של גישת התיוג על קהילת ההומוסקסואלים (פרק 2), הציבור הרחב מפחד מ"הדבר הזה" - הסטריאוטיפים משתלטים על האמת ורק כשהציבור נחשף באופן קרוב יותר לאותה אוכלוסייה אזי ניתן לראות בבירור כי הסטיגמה שולטת ופוגעת בהומוסקסואלים כמכלול על שום היותם "כאלה" , אף-על פי
שבמושגים וערכים רבים הם תואמים את דעת הקהל כולה.
למרות כל הנ"ל (סטיגמות, ערכים ונורמות), ההומוסקסואלים בעזרת מחקרים חדשים שמעידים "לטובתם" ("הם לא נהיים כאלה - זה גנטי"...) הצליחו לשנות את מעמדם במספר תחומים (פרק 3). הצבא, כמשקף תרבות וערכי החברה שינה אף הוא מדיניות גיוס, ותנאים להומוסקסואלים - מעגל שאינו נסגר - צבא מושפע מחברה שמושפעת
מצבא וכן הלאה (פרק 4).
תוכן העניינים:
מבוא
הומוסקסואליות כסטייה
הומופוביה
הגישה התיוגית והשפעתה על דעת הקהל לגביי אוכלוסיית ההומוסקסואלים.
נקודות ציון בתהליך הפיכת ההומוסקסואליות מסטייה לנורמה
סקירה תאורטית - הומוסקסואליות וצבא
סיכום
ביבליוגרפיה
גופמן, א' (1963). סטיגמה. תל-אביב: דביר.
הוראות קבע, אכ"א , (1983). שירות הומוסקסואלים בצה"ל . אכ"א, מטכ"ל, תנועת כח אדם. ק- 31-11-01.
הוראות קבע, אכ"א (1993). שירות ההומוסקסואלים בצה"ל. אכ"א, מטכ"ל, תנועת כח אדם. אכ'ג ק- 31-11-01.
הגישה התיוגית - מקורות, ביקורות, הישגים (1974) שיחוך, דוד. אונ' ת"א, פקולטה למשפטים, מחלקה לקרימינולוגיה 1974
לקסיקון דביר לסוציולוגיה בעריכת משה ליסק דביר י"ם-ת"א 1984
מרכוס, א' (1994). האם זו בחירה?. תל-אביב: הוצאת מודן.
סמילנסקי, מ' (1989). אתגר ההתבגרות. ירושלים: רמות
קיניג , ר' (1971). לקסיקון לסוציולוגיה. רמת גן : מסדה.
קלרק, ד' (1989). לאהוב הומוסקסואל. תל-אביב: למור.
קפלן, ד' (1999). דוד, יהונתן וחיילים אחרים. תל-אביב: הוצאת הקיבוץ המאוחד.
קריגר,י' לוי,ע' (1996). "הומוסקסואליות", הרפואה ,30, 190-194.
שוהם, ש.גיורא (1993). סטייה וניכור. תל-אביב: רמות.
Berman,A. Hagelin,A. (1998). Homosexuality. INT. JOURNAL OF PSYCHO-ANALAYSIS, 79(4),806-810.
Friedman,G. Libelich,A. attitiudes toward male and female homosexuality sex-role stereotypes in israeli and american students. SEX ROLES. 12, (5-6), 1985, 561-570.
Gal ,R. (1994). Gays in the military: Policy and practice in the Israeli defence forces. In W.J. Scott and S.C Stanely (eds.),Gays and lesbian in the military: Issues, concerns and contrasts, pp. 181-189.
GAO- General accounting office (1993). Homosexuals in the military: Policies and practies of foreics countries. NSIAD-93-215.
Koner rotem, deviance labels on judgements of facical attrativness: a comparison of labelling procedures using japanese raters. INT.JOURNAL OF PSYCHOLOGY. 33(1),1998,1-16.
Rubinstein,g.. The decision to remove homosexuality from the DSM-20 years later. AMERICAN JOURNAL OF PSYCHOTHERAPY. 49(3),1995,416-427
חברתית · הומואים · גאים · גייז · סטייה
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הומוסקסואליות-מסטיה חברתית לנורמה בחברה", סמינריון אודות "הומוסקסואליות-מסטיה חברתית לנורמה בחברה" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.