היישום אינו מחובר לאינטרנט

סיקור משפט דמניוק

עבודה מס' 066230

מחיר: 288.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: העיתונות הישראלית ודעת הקהל כפי שהשתקפו במשפט דמניוק.

6,013 מילים ,17 מקורות ,1995

תקציר העבודה:

ביום 28 בפברואר 1986 הגיע ג'ון דמיניוק לארץ וב- 16 בפברואר 1987 נפתח משפטו בירושלים.
בעבודה זו אתמקד במספר שאלות המתעוררות עקב המשפט החל משלב ההסגרה ועד לשלב פסק הדין בערעור.
ראשית, נשמעו טענות קשות כלפי העיתונות הישראלית באשר לאופן סיקור המשפט משני כיוונים מנוגדים. ניצולים טענו כי התקשורת השתתפה במסע הומניזציה של הנאשם. לטענתם, העיתונאים תרמו את חלקם באמצעות סיפורים אנושיים על הנאשם ומשפחתו והבעת ספק הן לגבי זהותו והן לגבי הטעם שבעצם עריכת המשפט(1). מאידך, היו גם טענות הפוכות לפיהם היא חרגה מכללי הסוביודיצה והדיווח האובייקטיבי והרשיעה את הנאשם בטרם חרץ בית המשפט את דינו. ענין ספציפי זה הגיע אף הגיע לברור משפטי לגבי כתב "ידיעות אחרונות" נח קליגר, כפי שאפרט בהמשך הדברים.
לביסוס טענה זו אשר דורשת התייחסות נפרדת, אסקור את העיתונות דרך כותרות ומאמרים ואבדוק את אמיתותה. בתוך כך נשאל, האם ניתן לראות הבדל בין העיתונים השונים בענין זה, או שמא ההטיה שבסיקור (אם תימצא) היתה מנת חלקם של מיעוט העיתונים בלבד. אם יימצא הבדל כזה, אנסה להציע תיאוריה שתסביר מדוע.
כהמשך לשאלה זו אשאל, האם ישנו קשר בין דעתו הפוליטית של העיתונאי לבין הדרך שבה הוא מסקר את המשפט (או כל דבר אחר הקשור לשואה)? השערתי היא כי תיתכן מאוד זיקה בין הדעה הפוליטית לבין אופן הסיקור. ייתכן לדעתי כי קיים אינטרס של כל צד במפה הפוליטית להצניע או להדגיש את זוועות השואה ואת העיסוק בו.
בנוסף, המשפט נמשך למעלה משש שנים ולכן בחרתי להתמקד ולחקור את התגובות ואת דעת הקהל בארץ (ובגרמניה) לאחר הזיכוי בערעור.
הדיון הציבורי סביב המשפט התאפיין בפתיחות יחסית לנושא השואה, נטול אמוציות ברמות שהיכרנו במשפט אייכמן. עם חלוף הזמן ההתעניינות במשפט ירדה והתגובות החריפות הגיעו אך ורק מצד הניצולים עצמם. אראה את העובדות הללו דרך העיתונות ואשאל, מדוע ענין זה עבר בשקט יחסי והאם זו תוצאה של שינוי תפיסתי ותהליך חברתי ביחס לשואה?

תוכן עניינים:
מבוא
-העיתונים שנותחו
הקדמה
התנהגות העיתונות בסיקור המשפט
-דעת הקהל במשפט דמניוק
-הזיכוי בערעור
-תגובות מגרמניה (מתוך ידיעות והארץ 30.7.93)
האם המשפט הזה היה נחוץ מלכתחילה?
סיכום
רשימה ביבליוגרפית

קטע מהעבודה:

בדיווח מבית המשפט ממלאת העיתונות תפקיד עדין ומורכב ביותר. במצב זה יש בדרך כלל התנגשות בין שני עקרונות, העקרון של חופש העיתונות מול העקרון של הזכות למשפט הוגן. והשאלה המתעוררת היא, האם עיתונות המנצלת באופן מלא את החופש שלה לדווח ולחוות דעה על נאשם, מאפשרת בכלל משפט הוגן ? אין לי תשובה לשאלה זו, אך היא מבהירה את הבעייתיות של סיקור משפטים ובייחוד משפט של פושע נאצי, ומראה על איזה חבל דק מהלך העיתונאי המסקר אותו.
בבוחני את שאלה אופן הסיקור אתחיל בסקירה של כותרות מן העיתונים שסקרתי מן התאריך 25.2.86 אשר התייחסו להסגרת דמיניוק:

תגים:

מלחמת · העולם · השניה · נאצים · משפט · פשעי · מלחמה · עיתונות · סיקור

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "סיקור משפט דמניוק", סמינריון אודות "סיקור משפט דמניוק" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.