עבודה מס' 070785
מחיר: 349.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: ניתוח הנושא באמצעות התיאוריות של רובינסון, מורגנתאו, נויכטרליין וניי.
4,356 מילים ,33 מקורות ,2021
הסכמי הנורמליזציה שנחתמו בין ישראל לאיחוד האמירויות ומרוקו הם היסטוריים ובעלי השפעה לכלל האזור גם בתחום הבטחוני וגם בתחום הכלכלי. ההסכם נפתח בשאיפתן של המדינות "להביא לפתיחתו של עידן חדש של ידידות ושיתוף פעולה, בחתירה למזרח תיכון יציב, בטוח ומשגשג - לטובת כל המדינות ועמי האזור". כמו כן, הצדדים הסכימו לקדם דו-קיום ותרבות של שלום (לין וכהנא , 2020).
עצם חתימת ההסכמים הם מהווים פתח להסכמים נוספים עם מדינות ערביות נוספות. מתוך שאיפה למימוש החזון של מזרח תיכון יציב, שלו ומשגשג לרווחת כל המדינות והעמים של האזור, מתוך כמיהה לשלום, ליחסים חמים ודיפלומטים, שיתוף פעולה ונורמליזציה מלאה של יחסים ביניהן ובין העמים שלהן. מתוך נחישות להבטיח יחסי שלום בני קיימה ושגשוג וביטחון לשני הצדדים באופן שמשדרג את הכלכלות הדינמיות והחדשניות שלהן, ומתוך אמונה שפיתוח היחסים החמים מקדם את האינטרסים של שלום בר קיימא במזרח התיכון ומתוך הבנה שניתן לטפל באתגרים באופן אפקטיבי רק על-ידי שיתוף פעולה ולא על-ידי עימות (לנדאו, 2020).
השיקול המרכזי המהווה בסיס לשיתוף הפעולה בין המדינות הוא האיום האיראני - איום הגרעין המתבטא בהיבט בטחוני. היבטים נוספים נחמו בהסכם בין היתר: נושא הכלכלה, התרבות, המחקר, הטכנולוגיה ועוד .
בעבודה נפרט ונבחן את האינטרסים ברמת המערכת וברמת המדינה של המדינות אשר הובילו אותם להסכמי הנורמליזציה לכינון היחסים ולחתימה על הסכמי שלום. נקיים דיון כיצד נעשה שימוש בעוצמה בהכנות לחתימת ההסכמים בין המדינות.
בעבודה זו ננתח בעזרת תיאוריית האינטרסים של רובינסון שמתבססת על ניתוח הרעיונות של מורגנטאו לביסוס עוצמה של מדינה הטוענת שליחסים בין לאומיים ישנן מספר גישות לאיגוד האינטרסים: מידת העליונות, מידת הקביעות ומידת הכלליות של האינטרס וזאת
בעזרת תיאוריית האינטרסים של נויכטרליין ובעזרת תיאוריית העוצמה של ניי אשר מעבירה ביקורת לגבי המדיניות של ארצות הברית.
שאלת המחקר היא: מה היו האינטרסים ומהן מידות העוצמה שהובילו לחתימת הסכם שלום בין מדינת ישראל למדינות אלה? השערות המחקר עוסקות במספר אינטרסים, האיום האיראני גבר והאינטרס של המדינות אשר חתמו על ההסכמים הוא משותף מבחינה הישרדותית וביטחונית. ברמת המערכת האינטרסים היו זהים לכל המדינות. בהיבט הפנים מדינתי, האינטרס היה ראשוני, כללי וקבוע לכל אחת מן המדינות, כל מדינה שחתמה על ההסכם דואגת לשלום אזרחיה ועושה כל שביכולתה לשמור על הטריטוריה והגבולות שלה, בנוסף ביסוס מעמדה כמעצמה במגרש הגלובלי .
עבודה זו מתבססת על תיאוריות ומאמרים בנושא. בעבודת המחקר יוצגו התיאוריות אשר על פיהן נותחו האירועים, יוצג רקע היסטורי של המדינות ויחסיהן עם ישראל. בפרק התיאורטי ניישם על גבי הממצאים ובסיכום יהיו מסקנות הנוגעות בשאלה ובהשערות המחקר.
תוכן עניינים:
מבוא
פרק 1 - פרק תיאורטי
פרק 2 - רקע היסטורי
פרק 3 - פרק ניתוח
3.1 עוצמה עד ולאחר חתימת ההסכמים:
3.2 אינטרסים עד ולאחר חתימת ההסכמים:
פרק 4 - סיכום
ביבליוגרפיה
הערת מערכת: בפרק 1 לא צוינו מראי מקום.
עוצמה · יחבל · ערבים · הסכמי שלום · סכסוך · מרוקו · כלכלה · אינטרסים · מדיניות חוץ · אסלאם · איסלם · מוסלמים · מוסלמיות
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "אינטרסים ועוצמות בהסכמי אברהם והנורמליזציה בין ישראל למדינות איחוד האמירויות ומרוקו", סמינריון אודות "אינטרסים ועוצמות בהסכמי אברהם והנורמליזציה בין ישראל למדינות איחוד האמירויות ומרוקו" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.