היישום אינו מחובר לאינטרנט

איחוד מפלגת "ישראל ביתנו" עם הליכוד, 2013

עבודה מס' 070756

מחיר: 229.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: האסטרטגיה של אביגדור ליברמן לאיחוד מפלגת "ישראל ביתנו" עם הליכוד לקראת בחירות 2013

5,090 מילים ,29 מקורות ,2016

תקציר העבודה:

עבודה זו תבחן את השיקולים האסטרטגיים שהובילו את אביגדור ליברמן לאחד את מפלגתו - "ישראל ביתנו" יחד עם הליכוד, לקראת בחירות 2013. בחירות אלו, שהחלו עם ההחלטה על פיזור הכנסת ה-18, החלו מתוך תחזיות אופטימיות ל"ישראל ביתנו", מפלגתו של ליברמן וכן לליכוד, במיוחד לנוכח שחרורו של גלעד שליט, שנתפס כהישג אישי של ראש הממשלה נתניהו (מצליח, 26.10.2011). בהמשך היו תנודות ונות, אולם בחודש אוקטובר 2012, לנוכח סקר שהזמין נתניהו וניבא לרשימה מאוחדת של הליכוד וישראל ביתנו 56 מנדטים, נחתם הסכם בין שתי המפלגות. ליברמן קיבל החלטה אוטונומית, בעוד נתניהו היה צריך לךהתעמת בנושא עם חברי מפלגתו. סופו של דבר שהאיחוד יצא לדרך.
השאלות שתעלינה בעבודה זו הן:
(1) מה היו מטרות השחקנים הראשיים, ליברמן ונתניהו באיחוד?
(2) מה הייתה האסטרטגיה של ליברמן לפני ההחלטה על האיחוד ומה הייתה האסטרטגיה שלו בהחלטה על האיחוד?
(3) מה היו השלכות הבחירה באסטרטגיות אלו על ישראל ביתנו ועל הליכוד?
בעבודתי ארצה לטעון, כי לפני ההחלטה על האיחוד היו התחזיות בסקרים אופטימיות והאסטרטגיה של ליברמן הייתה להדגיש את חוקי המשילות והאזרחות, שבהם הוא נופף מזה זמן רב. כניסתם של השחקנים החדשים - לפיד ובנט להתמודדות איתגרה גם את הליכוד וגם את ישראל-ביתנו. לנתניהו היה רצון במשילות נוחה יותר, כשמפלגה גדולה שתאחד את הליכוד ואת ישראל ביתנו תייתר משא ומתן מיגע עם מספר רב של מפחלגות קטנות בעלות דרישות גדולות. שיקוליו האסטרטגיים של ליברמן היו לראות ברשימה המאוחדת סוג של תעודת ביטוח כנגד הפסד משמעותי של מנדטים, לנוכח עלייתם של לפיד ובנט וכן סיכוי להתאחד בעתיד עם הליכוד ולהפוך ליורשו העתידי של נתניהו. כישלון האיחוד זרז ככל הנראה את התפלגות הסיעה המשותפת לשתי מפלגות - הליכוד ו"ישראל ביתנו" כבתחילה.

תוכן העניינים:
מבוא
מפלגת "ישראל ביתנו"
השחקנים
מטרות השחקנים
האסטרטגיות הזמינות להשגת מטרות אלה
ההשלכות של בחירה בכל אחת מהאסטרטגיות על ידי השחקנים
סיכום ומסקנות
רשימת מקורות

קטע מהעבודה:

לשחקנים במערכת הבחירות בישראל חשיבות רבה. ריבוי המפלגות הפכו את הבחירות ליותר פרסונליות. גם ההבדלים בין חלק מהמפלגות מיטשטשים. אנשים שמעורבים ישירות בתהליכי שינוי פוליטי, הן ברמת סדרי העדיפויות והן ברמת המטרות, מצויים בתהליך בלתי-נגמר של הגדרת מטרות ואינטרסים מחדש. בפוליטיקה הישראלית קשה להצביע על יציבות אידיאולוגית בקבוצות השונות ולעתים הימים והשמאל דומים למדי. הבלבול עוד גובר לנוכח חילוקי דעות שמתקיימים בעיקר למראית עין, ומכיוון שקשה להצביע על שמאל או על ימין, נוספות הגדרות שונות ומגוונות להגדרות הבסיס של המחנות הפוליטיים. דוגמאות לכך הן ההגדרות: "לאומיות", "סוציאליסטי", "שוק חופשי", "בטחוניסט", "יונים", "נצים", "ליברלים" ו"שמרנים". לכן קשה במקרים רבים לדבר על עמדות של שמאל או של ימין (Doron, 2005) וציבור הבוחרים מתייחס רק לחלק מהמטרות שמציגים בפניו מפלגה או מועמד, ולמידת אמינותו (Austen-Smith & Banks, 1988).

תגים:

קואליציה · פוליטיקה · ליכוד · ביבי · נתניהו · הליכוד ביתנו · בחירות · כנסת · מפלגות · פרלמנט · פרלמנטרי

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "איחוד מפלגת "ישראל ביתנו" עם הליכוד, 2013", סמינריון אודות "איחוד מפלגת "ישראל ביתנו" עם הליכוד, 2013" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.