עבודה מס' 070734
מחיר: 449.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: הדין הישראלי בתחום אחריותם של נושאי משרה ודירקטורים.
9,917 מילים ,15 מקורות ,2021
בפרק הראשון של עבודה זו נדון בתום הלב כפי שנולד אל מערכת המשפט הישראלית. נראה כיצד תום הלב השתרש בשיטת המשפט שלנו, והתחיל בתחום דיני החוזים ואט אט נכנס לנושאים השונים של המשפט הישראלי ולדין האזרחי בכללותו. בפרק זה נציג את סוג העיקרון שמהווה עקרון תום הלב, ואת הנורמה שהוא קובע, וכן כיצד בתי המשפט התייחסו אליו ופיתחו אותו מפסיקה לפסיקה וממקרה למקרה.
בפרק השני, נוכל לראות את החוק החדש משנת 1999 שהחליף למעשה את פקודת החברות. בחוק זה ניתן לראות כי המחוקק הכניס חידושים והבהרות חדשות שלא היו קיימות בפקודת החברות והאוכלוסייה נזקקה להם מאוד.
בפרק השלישי של עבודה זו, נרד לעומקו של עקרון תום הלב כפי שחל בדיני החברות. נראה כיצד דיני החוזים ודיני החברות קשורים זה בזה פעמים רבות, וכיצד עקרון תום הלב - שמהווה עיקרון חברתי - נכנס אל דיני החברות הכלכליים-עסקיים. עוד נראה כיצד בתי המשפט יישמו את העיקרון במקרים מתחום דיני החברות, ואף כיצד חוק החברות לכשעצמו מכיל סעיפים שמטילים חובת תום לב על נושאי משרה.
בפרק הרביעי נראה את החובות אשר מוטלות על הדירקטורים ונושאי המשרה מעצם היום חלק מהותי וקרדינלי בתחום דיני החברות בכלל ובתוך החברות בהם מכהנים בפרט. נראה כי חובתם העיקרית בהם חבים הדירקטורים ונושאי המשרה הם חובת האמונים וחובת הזהירות. בתוך אלו ישנם אלמנטים רבים וגם ניתן לראות כי ישנם מנגנוני בקרה ופיקוח בלתי ניתנים לוויתור, היות שהם מסייעים בשליטה על הכוח והשליטה שיש בידם של רמי הדרג בחברה.
בפרק החמישי של משפט המשווה, נשווה את חלק מהנושאים הרלוונטיים והחשובים שנדונו בעבודה זו בבחינת הדין הישראלי ונראה מה הדין האמריקאי והדים האנגלי אומרים. נוכל לראות, כי כפי שאנו מכירים ויודעים כבר מניסיון בדינים וחוקים אחרים, ישראל אוהבת לשאוב את דיניה וחוקיה מהדין האנגלי ולכן נוכל לראות כי ההיבטים השונים שהובאו שם יכולים להיות די זהים בעניינים אלו ו/או אחרים.
לבסוף נסכם את כל האמור והמובא בעבודה זו ונענה על שאלת המחקר שהובאה בעבודה זו.
תוכן עניינים:
מבוא
1. חובת תום הלב
2. חוק החברות משנת 1999
3. כיצד מוחל עיקרון תום הלב בדיני החברות?
4. בעלי תפקידים ומחויבותם
4.1 הגדרה
4.2. סוג האחריות בעת ניהול מו"מ תאגידי
4.3 חובת הנאמנות מול חובת הזהירות- מצא את ההבדלים
4.4 שילובו של תום הלב
4.5 מעמדו של נושא משרה
4.6 הסתכלות מלמעלה
4.7 סעדים
אכיפה
השבה
ביטול החוזה או פיטורין
5. משפט משווה
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה
משפט משווה · חוק החברות · חובת הנאמנות · נושא משרה · דיני חברות · תאגידים · הרמת מסך · אחריות חברתית
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "חובת תום הלב בחוק החברות", סמינריון אודות "חובת תום הלב בחוק החברות" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.