עבודה מס' 069389
מחיר: 483.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: עבודה המסבירה באופן מפורט את רובדי הדין החל בשטחי הגדה המערבית (יהודה ושומרון) ובמזרח ירושלים וכיצד שימשו אלו לצורך השתקת הביטוי הפוליטי הפלסטיני בכלל, ומאז שנת 1967 בפרט.
8,752 מילים ,56 מקורות ,2011
כמו בכל פעילות אנושית המצריכה יותר מאדם אחד לביצועה, נזקקו הפלסטינים במאבקם לתקשר בינם לבין עצמם, בינם לבין תושבי ישראל ובינם לבין הקהילה הבינלאומית. השלטונות הצבאיים, ובעקבות כך אף מערכת המשפט הישראלית, ניסו למצוא את קו הגבול המפריד בין האסור למותר בביטוי הפלסטיני.
כיאה למדינה דמוקרטית, הסיבות להגבלת הביטוי הפלסטיני היו תמיד ביטחוניות, קרי: האיסורים וההגבלות על חופש הביטוי נומקו תדיר בטענות של הגנה על הציבור. דא עקא, סקירה היסטורית של המגבלות שהוטלו על חופש הביטוי בשטחים מאז ראשית הכיבוש הישראלי ועד היום, מלמדת כי השיח הביטחוני וחשיבות ההגנה על חיי אדם מנוצלים לעיתים קרובות על מנת להשתיק גם ביטויים שהממסד הישראלי לא מסכים איתם, אך הם בוודאי אינם עולים ברמתם ובחומרתם לכדי רמות הסיכון הנדרשות על מנת לפסול ביטוי הנאמר בתוך שטחי מדינת ישראל(3).
חוסר העניין המשפטי בחופש הביטוי הפלסטיני הינו טעות לא רק מבחינה אקדמית או הומניסטית, אלא אף מבחינה מדינית ודמוקרטית. במהלך העבודה אנסה להראות כי הטלת כבלים ומגבלות מופרזים מדי על הביטוי הפלסטיני הינו משגה, וכי דווקא הפתרון הדמוקרטי והרחבת חופש הביטוי יכולים לעודד הפחתת שנאה ואיבה בין הצדדים הניצים.
בחלק הראשון אסקור את הרציונלים לחופש הביטוי בכללותו כפי שהוסברו בספרות ובכתיבה המשפטית והפוליטית בישראל ובעולם, ואת חשיבותו.
בחלק השני אעמוד על מצבה המדיני של הגדה המערבית, הרבדים ההיסטוריים שמהם בנויה המערכת המשפטית שלה, והשינויים שחלו מאז סיום המנדט הבריטי על ארץ ישראל (פלשתינה-א"י, בשמה הרשמי) ועד החתימה על הסכם העקרונות בין אש"ף וישראל (הסכם אוסלו). כמו כן יצויין מעמדה המשפטי הנפרד של מזרח ירושלים.
בחלק השלישי אחזור אל ראשית ימי הכיבוש הישראלי והצווים שהוצאו מכוחו, ואשר אפשרו את המגבלות על חופש הביטוי לאורך השנים. אראה את השוני בהתייחסות לחופש הביטוי הישראלי אל מול זה הפלסטיני, כאשר הדגש יהיה בעיקר בתחום חופש העיתונות וחופש ההפגנה והתהלוכה, וכן זכות הגישה של תושבים פלסטיניים לבמת חופש הביטוי בישראל. כמו כן אדון בהחלת חוקי היסוד הישראלים בשטחים, ובייחוד חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. לסיום אתייחס להפגנות סביב בניית חומת ההפרדה בבילעין.
בחלק הרביעי אסביר למה לדעתי יש להרחיב את חופש הביטוי הפלסטיני, ואטען כי לא רק שהדבר לא יפגע בביטחון, אלא הוא חיוני לצורך פתרון מוסכם לסכסוך הלאומי.
תוכן העניינים:
מבוא
הראציונלים (הצדקות) לחופש הביטוי
מעמדן המשפטי של הגדה המערבית ומזרח ירושלים והדין החל בהן
חופש הביטוי הפוליטי בגדה המערבית
סיכום
ביבליוגרפיה
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "חופש הביטוי הפוליטי בגדה המערבית משנת 1967 ועד היום - סקירה היסטורית", סמינריון אודות "חופש הביטוי הפוליטי בגדה המערבית משנת 1967 ועד היום - סקירה היסטורית" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.