היישום אינו מחובר לאינטרנט

תופעת טרור המתאבדים

עבודה מס' 068356

מחיר: 483.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: סקירה כללית של התופעה, תוך התייחסות למאפיינים של המחבלות המתאבדות.

5,101 מילים ,12 מקורות ,2006

תקציר העבודה:

טרור התאבדותי הינה תופעה מורכבת, המשלבת בין פעולת התאבדות - שהיא החלטה אישית שבה גוזר הפרט את גורלו, לבין אווירה חברתית המעודדת, ולעיתים אף מאלצת פרטים מהחברה לבצע טרור מסוג זה.
טרור המתאבדים הפך לאמצעי הלחימה המוביל של הפלסטינים, ובשנים האחרונות, עם העלייה בשימוש בו, רבים מגדירים אותו כאיום אסטרטגי על מדינת ישראל, איום על היכולת של מדינת ישראל לנהל שגרת חיים תקינה ולממש את יעדיה בתחום החברה והכלכלה. הפלשתינאים רואים בהתקפות ההתאבדות נשק אסטרטגי שבכוחו להביא לאיזון בין העליונות הצבאית והטכנולוגיות של ישראל לבין היכולת הפלסטינית.
המחבלים המתאבדים אינם פועלים באופן עצמאי, אלא בשליחות ארגוני הטרור הפלשתינאים. לארגונים אלה יש הנהגה מדינית וצבאית, ותשתית המאפשרת להכין מטען נפץ ולהוציא אל הפועל פיגוע ההתאבדות. פעולת ההתאבדות עצמה היא החוליה האחרונה בשרשרת ארגונית ארוכה. הוצאה לפועל של פיגוע התאבדות מחייבת את הארגון המבצע, בשרשרת של הכנות שמעורבים בה מנגנונים של פעילים וסייענים של הארגון, שתפקידם להוציא את ההחלטה לפועל (קמחי ואבן, 2004).
מטרת טרור המתאבדים, כמו מטרת כל סוגי הטרור, היא השגת מטרות פוליטיות באמצעים אלימים. עם זאת לטרור המתאבדים יש גם מאפיינים ייחודיים:
א. שימוש באדם כפצצה מהלכת, דבר המאפשר להפעיל את חומר הנפץ בצורה יעילה יותר (בחירת העיתוי והמקום) וקטלנית יותר. ב. המתאבדים אינם צריכים להכין דרכי נסיגה, מה שמקל עליהם לפעול. ג. קשה להרתיע את המחבל המתאבד, משום שכוונתו למות. ד. המחבל המתאבד אינו נופל בשבי, לכן קטן הסיכון שימסור מידע ויבגוד בשולחיו. ה. לטרור המתאבדים יש אפקט פסיכולוגי חזק, שכן כוונת המפגע למות עם הקורבנות משדרת לקורבנות שאין בכוחם למנוע את הפעולה או להרתיע אותו מלבצעה (קמחי ואבן, 2004).

תוכן עניינים:
1. הצגת התופעה
הגדרות
רקע היסטורי
2. תופעת מחבלים ומחבלות מתאבדים
2.1 תיאור התופעה
2.2 מועמדים פוטנציאלים לפיגוע התאבדות
2.3 "פרופיל המאבד/ת"
2.4 מניעים לביצוע פיגוע התאבדות
2.5 מניעים משותפים למחבלות ומחבלים מתאבדים
2.6 הבדל עיקרי בין מניעי מחבלות למניעי מחבלים מתאבדים
3. הבדלים עיקריים בין מחבלות למחבלים מתאבדים
3.1 המדיה
3.2 סטטוס חברתי
3.3 "תגמולים"
3.4 השתייכות ארגונית
3.5 גיוס לפעילות טרור
4. תופעת המחבלות המתאבדות
4.1 תיאור התופעה
4.2 התפתחות התופעה
4.3 יתרונות ארגוני הטרור לשימוש בנשים, לעומת שימוש בגברים
5. יחס החברה למחבלים ולמחבלות מתאבדים
5.1 יחס החברה הפלסטינית להתאבדות טרור
5.2 יחס החברה הפלסטינית למחבלות מתאבדות
5.3 יחס החברה הישראלית והמערבית למחבלות לעומת מחבלים מתאבדים
רשימת מקורות
נספחים

הערת מערכת: העבודה נסמכת בעיקר על:
קמחי, ש. ואבן, ש. (2004). מי הם מתאבדי הטרור הפלסטינים? אוניברסיטת תל אביב. http://www.inss.org.il/upload/%28FILE%291193223910.pdf

קטע מהעבודה:

במדיה ישנו עניין רב יותר במחבלות מתאבדות מאשר מחבלים מתאבדים. המדיה מתארת אותן כנשים בעלות רקע חברתי בעייתי שהגיעו משולי החברה הפלסטינית.לעומת זאת, המדיה מדגישה בהקשר של גברים את מניע הנקמה - חברי משפחתם שנהרגו, רקע כלכלי קשה. מחבל מתאבד לא מקבל את אותה האמפתיה ועניין כמו למחבלת (איזחרוף, 2006).

תגים:

מחבלים · מתאבדים · התאבדות · טרור איסלאמי · אסלאם · חזבאללה · חמאס · ג'יהד

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "תופעת טרור המתאבדים", סמינריון אודות "תופעת טרור המתאבדים" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.