עבודה מס' 067048
מחיר: 300.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: בחינה מוסרית של תהליך קבלת החלטה להעתיק מפעלי טקסטיל למדינות מתפתחות.
6,493 מילים ,18 מקורות ,2006
מטרתה של העבודה הנוכחית היא לבחון מזווית ראייה מוסרית תהליך קבלת החלטה של ארגונים ותאגידים הנמצאים במדינות המתועשות להעתיק את מפעלי ייצור שלהם למדינות המתפתחות. במסגרת העבודה ברצוני להציג את התמונה הכללית של קיום הבעיה בסביבה עסקית העולמית, רקע ואירועים שגרמו לחברות לקבל את ההחלטה הזאת ולנתח את הסוגיה בעזרת היבטים תיאורטיים אשר נלמדו במסגרת הקורס מוסר ועסקים.
פעילותן של חברות במדינות העולם הולכת ומקבלת מאפיינים ייחודיים בשל התחזקותה של מגמת הגלובליזציה, מגמה ששורשיה בתחילת המאה ה-20 , אך עוצמתה וממדיה מתחזקות בהתמדה בשלושת העשורים האחרונים של המאה ה-20 ובתחילת המאה ה-21 . אפשר להגדיר גלובליזציה כ "התפשטות כלל-עולמי הטכנולוגיה המודרנית של ייצור תעשייתי וכל סוגים של תקשורת החוצה גבולות - במסחר, הון, ייצור ומידע" ( ,Cambridge 2001,עמ' 87-88). בכלכלה גלובלית, הכוח המרכזי שמניע רב החברות הוא שמירה רמת רווחיהם בפני תחרות עזה (Antipode , 2000). לכן, חברות גילו הזדמנות להוזלת תהליכי ייצור של מוצריהם בעזרת העתקת מפעלים למדינות מתפתחות. עפ"י הערכה של בנק העולמי, 5 מיליון מ-8 מיליון מקומות עבודה שיוצרו חברות בין-לאומיות בין שנים 1958 ו-1992 , היו במדינות מתפתחות. והמגמה הזאת ממשיכה לקבל תאוצה עם השנים. יותר ויותר חברות ממדינות עם רמת ההכנסה גבוהה ובינונית, כמו מדינות צפון אמריקה, מערב אירופה ויפן, מעתיקות את קווי הייצור שלהם למדינות עם רמת הכנסה נמוכה, כמו מדינות מרכז ודרום אמריקה, מזרח אירופה ומזרח אסיה.
גבולות המוגבלות של העבודה הזאת לא מאפשרות לבצעה ניתוח מחקרי של כמה תעשיות. לכן, ברצוני להתמקד בתעשיית הטקסטיל - תעשייה עתירה כוח אדם, שבה החלטה להעתקת מפעלי ייצור למדינות מתפתחות נובעת מצורך להוזיל עלויות עבודה.
בעבודה הזאת ברצוני לחקור, האם ההחלטה הזאת מוצדקת מבחינה המוסרית או שהתקבלה רק על בסיס ערכות כלכליות. השיקולים שעומדים בפני יצרני הטקסטיל הם מצד אחד שיקולים כלכליים- השגת רווח מרבי, ומצד שני שיקולים מוסריים הקשורים לאחרית חברתית- הגדלת שיעור אבטלה במדינות האם של חברות ופגיעה בפרנסה של משפחות העובדים. לכן, שאלת המחקר היא:
האם החלטה כלכלית של הנהלות חברות להעתקת מפעלים למדינות מתפתחות מוצדקת מזווית ראייה מוסרית וזווית ראייה של אחריות החברתית.
תוכן העניינים
מבוא
תמונה כללית של תעשיית טקסטיל העולמי
היסטוריה התפתחות של ענף הטקסטיל בישראל
הצגת האירועים שגרמו לקבלת ההחלטה להעתקת מפעלי ייצור של חברות טקסטיל למדינות מתפתחות
ניתוח מוסרי של החלטה להעתיק מפעלים למדינות מתפתחות
1. הבחנת מוסריות של חברות הטקסטיל עפ"י מיתוסים על עולם העסקים
1.1 מיתוס: בעסקים כמו בעסקים או עסקים בלא מוסר
1.2 מיתוס: העסקים כמשחק
1.3 מיתוס: השוק כג'ונגל
1.4 מיתוס הרווח
1.5 סיכום ניתוח של חברות הטקסטיל עפ"י מיתוסים על עולם העסקים
2. הבחנה מוסרית של קבלת החלטה להעתקת מפעלים למדינות מתפתחות עפ"י תיאוריה תועלתנות
2.1 טובת היחיד וטובת הכלל
2.2 מעשה ותוצאותיו
3. ניתוח אירוע עפ"י מודל בעלי-עניין
3.1 הרמה האמפירית - מה קיים? זיהוי בעלי העניין
3.2 הרמה האינסטרומנטלית- מה יעיל? אסטרטגיה של בעלי עניין
3.3 הרמה הנורמטיבית- מה ראוי? מוסר של בעלי עניין
סיכום
ביבליוגרפיה
מוסר · בעסקים · העתקה · העברה · קווי · ייצור · מפעלי · ייצור · מנהלים · החלטה · גלובליזציה · תעשייה · מיתוס · טובת · הכלל
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "העתקת מפעלים למדינות מתפתחות - היבטים מוסריים", סמינריון אודות "העתקת מפעלים למדינות מתפתחות - היבטים מוסריים" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.