היישום אינו מחובר לאינטרנט

מדוע מדינות כובשות מדינות - מדוע כבשה גרמניה את אוסטריה באנשלוס של 1938

עבודה מס' 066714

מחיר: 207.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: ניתוח השאלה תוך התייחסות לשתי תיאוריות מרכזיות ביחב"ל: ניאו ריאליזם התקפי (מירשהיימר וולת'ורות') ומודל לקבלת החלטות (אליסון).

5,122 מילים ,16 מקורות ,2008

תקציר העבודה:

סיפוח אוסטריה לגרמניה ב-1938, הידוע בכינוי "האנשלוס", הוא אחד מהארועים המכוננים ערב מלחמת העולם השנייה. הייתה זו המדינה הראשונה אותה כבשה גרמניה והתגובה לאותו כיבוש הייתה קריטית ביותר משום ששתיקתן של המעצמות גרמה לה להמשיך בכיבושיה עד לפרוץ מלחמת העולם השנייה. צעד זה היה בהחלט נועז ומסוכן מכיוון שתגובה שונה של המעצמות באותו זמן הייתה יכולה לגרום לשינוי במצב הכוחות לרעת גרמניה. צעד כזה מחייב ניתוח של הגורמים שהניעו את גרמניה לכבוש את אוסטריה במרץ 1938, כיבוש שהסתיים ללא שפיכות דמים והוגדר ככיבוש מרצון. אתייחס גם לשאלה האמפירית "מדוע כבשה גרמניה את אוסטריה?" וגם לשאלה התיאורטית "מדוע מדינות כובשות מדינות?". באופן כללי השאלה התיאורטית מעניינת ביותר מכיוון שבכל כיבוש של מדינה ישנה אפשרות שתפרוץ מלחמה שתפגע בסופו של דבר במדינה הכובשת ובשחקניה הראשיים, אם כן, מה מניע מדינות לעשות כן?
לשם בחינת התשובות השונות השתמשתי בשתי תיאוריות שונות זו מזו. הראשונה הינה תיאורית הניאו ריאליזם ההתקפי שההוגה המרכזי שלה הינו ג'ון מירשהיימר. זוהי תיאוריה הטוענת כי מדינות שואפות למקסם את עוצמתן בכל מחיר, והכיבוש הוא אחד הדרכים היעילות לכך. כל שטח שלא יכבש על ידי מעצמה אחת יכול להיכבש על ידי מעצמה אחרת מה שגורם לאחת מהן להרים את הכפפה ולכבוש אותה ראשונה. התיאוריה השנייה הינה מודל לקבלת החלטות של אליסון גרהם שמציג במאמרו שלושה מודלים לקבלת החלטות כשהמודל בו בחרתי להתמקד הינו מודל הפוליטיקה הבירוקרטית וזאת בשל השחקנים השונים בגרמניה שהיוו מערכת לחצים כבדה בדרך לביצוע האנשלוס.
בחרתי לבנות את העבודה בדרך מעט שונה כשכל פרק תיאורטי מוביל לפרק יישומי מיד לאחריו כשאתחיל קודם כל בפרק על הניאו ריאליזם ההתקפי שהוא תיאוריה מרכזית וחשובה בעולם היחב"ל. לאחר מכן אציג את מודל הפוליטיקה הבירוקרטית ולבסוף, אערוך דיון ואעלה נקודות חולשה וחוזק של שתי התיאוריות ואציג מסקנות חשובות.
הנחת היסוד המרכזית של התיאוריה הניאו ריאליסטית ההתקפית בנוגע לרצונה של כל מעצמה להיות הגמון המערכת היא נקודה חשובה במקרה האמפירי של גרמניה והייתה גם חלק מוצהר במדיניות החוץ שלה. הפוליטיקה של הבחירה שהיא הנקודה המרכזית בתיאוריה של אליסון היא גם נקודה חשובה להבנה בגלל עמדות שונות ומנוגדות שביטאו שחקנים שונים בהנהגת גרמניה בשנים שקדמו לאנשלוס. אולם, כפי שאציין במסקנותיי קשה ליישם תיאוריה זאת על משטר לא דמוקרטי.

תוכן עניינים:
מבוא
רקע היסטורי
פרק תיאורטי א: ניאו-ריאליזם התקפי
פרק יישומי א: ניאו-ריאליזם התקפי
פרק תיאורטי ב: מודל הפוליטיקה בירוקרטית
פרק יישומי ב: מודל הפוליטיקה הבירוקרטית
דיון ומסקנות
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

מתוך הפרדיגמה הריאליסטית נולדה התיאוריה של ניאו-ריאליזם התקפי של מירשהיימר שמסתכלת על המבנה של הפוליטיקה הבינ"ל. הטענה המרכזית היא שהמעצמות הגדולות מודאגות בעיקר מהניסיון להבין איך לשרוד בעולם בו אין גוף-על שיגן עליהן אחת מהשנייה, והן מבינות במהרה שעוצמה היא המפתח להישרדות. מעצמות סטטוס קוו הן נדירות בפוליטיקה העולמית, בגלל שהמערכת הבינ"ל יוצרת תמריצים חזקים למדינות לחפש הזדמנויות להשיג עוצמה על חשבון יריבותיהן, ולנצל את אותן סיטואציות בזמן שהיתרונות עולים בחשיבותן על המחיר. המטרה הסופית של כל מדינה זה להיות ההגמון של המערכת. המערכת הבינ"ל גורמת למעצמות הגדולות למקסם את הרווחים היחסיים שלהן בגלל ההבנה שזו הדרך האופטימלית למקסם את הביטחון שלהן ועל ידי כך לשרוד. (9)

תגים:

תיאוריות · מלחמות · מדינות · מירשהיימר · ניאו · ריאליזם · התקפי · גרהם · מודל · לקבלת · החלטות · פוליטיקה · בירוקרטית · אוסטריה · גרמניה · אנשלוס · נאצים · עוצמה · מלחמת · העולם · השניה · היטלר

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "מדוע מדינות כובשות מדינות - מדוע כבשה גרמניה את אוסטריה באנשלוס של 1938", סמינריון אודות "מדוע מדינות כובשות מדינות - מדוע כבשה גרמניה את אוסטריה באנשלוס של 1938" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.