עבודה מס' 065537
מחיר: 361.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: הקשרים בין ישראל לאיראן לאורך ארבעים שנים, החל מקום מדינת ישראל- אז היה בשלטון באיראן רזא שאה - ועד לעלייתו ומותו של האייתוללה ח'ומייני.
6,073 מילים ,8 מקורות ,2007
מיקומן הגיאוגרפי של ישראל ואיראן אינו יוצר בהכרח תחרות ביניהן, ויחסית ליריבות של כל אחת מהן עם שכנותיה הערביות אין עוינות היסטורית בין השתיים. אף שאיראן מייחסת לישראל מזימות להתפשטות, גם החזון המרחיק לכת ביותר אינו מגיע לתחומי איראן ולאף אחת מהן אין תביעות טריטוריאליות מהשנייה. מבחינות מסוימות יש להן אינטרסים אסטרטגיים משותפים, הנובעים ממיקומן ומזהותן הנבדלת באזור. למרות דימוין, כמדינות בטוחות בעצמן, חזקות ומאיימות על סביבתן, למעשה, וזהו קו דמיון נוסף בין שתי המדינות, שתיהן ניצבו בפני בעיות קשות בגבולותיהן, הן חשות מידה רבה של חוסר ביטחון ואיום על-ידי סביבתן הקרובה.
איראן נתפסה כמדינה שולית, אחת מ"מדינות הפריפריה". היא אינה גובלת עם ישראל, לא הייתה שותפה לאף אחת מן המלחמות שניהלו מדינות ערב נגד ישראל מאז כינונה ואף אינה נמנית על הזרם המרכזי-הסוני בעולם האסלאם, שכן רוב אוכלוסייתה שיעית. לאור כל אלה, לא מיקדה איראן תשומת לב בציבור הישראלי הרחב, מצד גורמי ביטחון, ואף מצד גורמי אקדמיה החוקרים את המזרח התיכון החדש.
ואולם, שמה של איראן, בעשורים האחרונים, מוזכר באופן קבוע בעולם כולו, במרחב המוסלמי ובסדר היום הישראלי. בעוד שערב המהפכה האסלאמית קיימה איראן יחסים הדוקים עם ישראל, לאחר המהפכה הפכה לקיצונית שבמתנגדיה. תורתו הרדיקלית של המשטר האסלאמי ומדיניותו, קשריה של איראן המהפכנית עם תנועות האסלאם הרדיקלי - מהחמאס, החזבאללה והג'יהאד האסלאמי, עד לתנועות רדיקליות בסודן, באלג'יריה ובאפגניסטן - סיועה למתנגדי ישראל והעמדת עצמה בראש המחנה המתנגד לתהליך השלום, עם האפשרות של שילוב בין האידיאולוגיה הקיצונית ונשק השמדה המוני, הם היבטים אחדים של "האתגר האיראני".
עבודה זו בוחנת את הקשרים בין ישראל לאיראן לאורך ארבעים שנים, החל מקום מדינת ישראל- אז היה בשלטון באיראן רזא שאה - ועד לעלייתו ומותו של האייתוללה ח'ומייני.
השאלות המנחות את עבודתנו הם מתי נרקם הקשר בין שתי המדינות? אילו תחומים הקיפה מערכת יחסים זו? מה הביא לניתוק החד בין ישראל לאיראן עת מהפכת ח'ומייני? והאם על אף הניתוק הרשמי בקשרים התבצעו עסקאות נשק שונות בין ישראל ואיראן?
תוכן עניינים
מבוא
פרק 1: יחסי ישראל איראן בתקופת כהונתו של רזא שאה פהלווי
פרק 2: עלייתו של ח'ומייני לשלטון והתפרקות היחסים בין ישראל ואיראן
פרק 3: האידיאולוגיה של ח'ומייני והגורמים לעוינות כלפי ישראל
סיכום
ביבליוגרפיה
רזא שאה פהלווי · ח'ומייני · חומייני
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "יחסי ישראל ואיראן החל משנת 1948 ועד שנת 1989", סמינריון אודות "יחסי ישראל ואיראן החל משנת 1948 ועד שנת 1989" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.