עבודה מס' 065059
מחיר: 288.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: ניתוח על פי המושגים לגטימיות, אפקטיביות השתתפות פוליטית.
5,847 מילים ,11 מקורות ,2000
תכונות היסוד של המדינה המודרנית הן השתתפות פוליטית לכל מאן דבעי, יחד עם אפשרות להשפיע. כל אלו מובילים לדמוקרטיה, אשר לא תמיד מובילה ליציבות. כל החוקרים תמימי דעים כי מבחינה חברתית טוב לחברה כי יהיה בתוכה יתר השתתפות פוליטית (סיימור ליפסט).
איזנשטדט במאמרו "תכונות היסוד של המדינה המודרנית" קובע כי: "סימני ההיכר של של המדינה המודרנית הם...פיזורו של הכח הפוטנציאלי בין שכבות רחבות ביותר של האוכלוסיה וביטול המונופולי של ההשפעה הפוליטית בידי שכבה מסוימת"(1). כלומר השתתפות פוליטית היא פועל יוצא של המדינה המודרנית, כמו אצלנו.
רוברט דהאל בספרו "האדם הפוליטי" טוען כי בני אדם נוטים פחות להתערב פוליטיה כאשר לפי הערכתם צפוי להן ממעורבות זו תגמול קטן יותר מאשר תגמולים הצפויים להם מעיסוקי אנוש אחרים. כלומר האדם הוא כלכלי ביסודו. האדם גם ימעט להשתתף בפוליטיקה אם הוא סבור כי הוא לא יכול להשפיע, הן בשל היחס של האחרים אליו והן בשל מיעוט ידיעותיו.
מבקשי השררה יכולים להיות מכמה סיבות:
*רצון להיטיב עם הכלל
*רצון להיטיב עימהם
*שילוב של שני הנ"ל.
הלגיטמיות של הממשל והאפקטיביות שלו תלויים בעיקר באופיו של המשטר.
יציבותו של משטר דמוקרטי כלשהו אינה אינה תלויה בהתפתחות הכלכלית אלא גם באפקטיביות ובלגטימיות של המערכת הפוליטית שבו. האפקטיביות היא במידה שבה ממלאת המערכת את התפקידים היסודיים של הממשל כפי שהם נקבעים על ידי רובה של האוכלוסיה, וכן על ידי קבוצות בעלות עוצמה בתוכם. אם האזרחים יחליטו כי על המשטר לארגן כלכלה יציבה, על מנת להיות אפקטיבי הממשל צריך להצליח בתפקידו זה. כך הוא יזכה בלגטימיות.
אולם הלגטימיות אינה מכשיר לכשעצמו, היכול להמדד על ידי ערכים אובייקטיביים. הלגטימיות היא הזכות להפעיל את העוצמה. הדבר תלוי בתרבות הפוליטית, בלכידות החברתית ועוד. לגיטמיות היא הסכמה רחבה בנושאים עקרוניים.
יציבות תיתכן בחברות פלורליסטיות בהן קיים שוני תרבותי, לשוני או דתי, רק אם תתפתח בהן מסורת של שיתוף פעולה בין האליטות השונות. תנאי חשוב ליציבות הוא התפתחותם של אידיאולוגיות רציונליות חילוניות מובהקות.
--------------------------------------------------------------------
1. איזנשטדט ש., "תכונות היסוד של המדינה המודרנית", ע' 87-97.
ראשי פרקים:
מבוא ומטרת העבודה
מהי דת אזרחית ותרומתה ליציבות הפוליטית
2.1 יחסי דת ומדינה
2.2 תאוריות ומודלים
2.3 גיבוש דת חילונית
2.4 הלגטימציה לדת חילונית
פרטים על המדינה
פרק ישומי- המרכיבים של הדת האזרחית
4.1 ניצני מונרכיה
4.2 החוקה
4.3 הקבוצות הסוציאליסטיות
4.4 הימין הקיצוני
4.5 היחסים בין הממשל לדת המסורתית
4.6 עד כמה תרמה הדת האזרחית ליציבות המשטר
סיכום
ביבליוגרפיה
מסורת · חילוני · מדינה · פוליטי · לגטימיות · אפקטיביות · ממשל · דמוקרטיה
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "דת חילונית ויציבות פוליטית בתקופת משפט דרייפוס", סמינריון אודות "דת חילונית ויציבות פוליטית בתקופת משפט דרייפוס" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.