עבודה מס' 065012
מחיר: 433.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: סקירת הדרכים לחלוקת העושר בחברה באמצעות מערכת המס ובכלים משפטיים והאם קידומו של שוויון חברתי כרוך באובדן יעילות כלכלית.
9,184 מילים ,11 מקורות ,2006
מסים אינם דבר טבעי אלא הם תוצר מובהק של קיום האדם כחברה, אף על פי כן מסים נעשו לחלק כה אינטגראלי מחיינו, עד שקשה לנו לראות כיצד ניתן לממן את הכנסות המדינה בלעדיהם. יחד עם זאת, המס הוא בחירה וכחברה יכולנו לבחור אמצעי מימון אחר למדינה. אחת הסיבות יכלה להיות שהמס פוגע ביעילות הכלכלית, אך חוסר היעילות מתקזז עם השירותים שהמדינה מספקת: בטחון, חינוך ובריאות, שעדיף לשלם למדינה מאשר שכל אחד יתמודד עם זה באופן פרטי. לבחירה החברתית של שימוש במסים למימון תקציב המדינה יש השלכות לא רק ברמה הכלכלית, אלא גם על הפן החלוקתי במשק - צמצום הפערים בין עניים ועשירים בחברה. כשאחד חייב במס והשני פטור, ושניהם מקבלים אותם שירותים מהמדינה - ברור שהמס משמש פונקציה חלוקתית להעברת כספים בחברה. למס יש גם השפעות חברתיות על אורח החיים שלנו, כמו למשל האם כדאי לנשים לצאת לעבוד.
מדיניות מיסים הינה, למעשה, אחד התחומים החשובים בעיצוב דמותה של החברה בה אנו חיים. בין היתר, מטרתה של מדיניות מיסוי היא להימנע, ככל שרק ניתן, מפגיעה ברצון לעבוד, ברצון להשקיע בהשכלה ובהקמת מפעלים. קיימים שני פרמטרים מרכזיים לאורם נבחנת מדיניות מסים: הפרמטר הראשון הוא יעילות, ואילו לפרמטר השני שמות שונים כגון שוויון, צדק או הגינות. את הפרמטר הראשון נבחן בכלים כלכליים - ככל שמערכת המס פשוטה, עלויות הפעלתה נמוכות יותר והמס נחשב כיעיל. הפרמטר השני קשה יותר למדידה וישנה מחלוקת באשר להגדרתו שכן שוויון הוא מושג ערכי. ביחס למדיניות מיסוי, המושג שוויון נחלק לשני סוגים: הסוג האחד הוא שוויון בחלוקת נטל המס - מקובל בעולם כי יש להטיל מס הכנסה על פי היכולת לשלם. מכאן, שיש להטיל מס שווה על מי שיכולתו לשלם את המס שווה. הסוג השני הוא שוויון חברתי, לפיו מתפקידי מערכת המס לצמצם את הפערים הכלכליים בחברה.
במסגרת העבודה אנסה להתמקד בפרמטר השני של מדיניות המיסוי - שוויון חברתי-כלכלי תוך התמקדות במתרחש במדינת ישראל. בתחילה ננסה להבין מדוע יש צורך בהטלת מסים, נסקור דרכים לחלוקת העושר בחברה באמצעות מערכת המס ובכלים משפטיים ונשאל האם קידומו של שוויון חברתי כרוך באובדן יעילות כלכלית. בהמשך נציג את מבנה מערכת המס במדינת ישראל תוך ניסיון להבין האם קיימת במערכת שאיפה להביא לצדק חלוקתי ונבחן הצעות לתיקון המצב תוך התמקדות ברפורמה במס הכנסה שעוגנה בחוק לפני כחצי שנה, שבמרכזה ביטול הטבות המס לשכבות המבוססות והחלת מיסוי על רווחי הון ועיזבונות.
ראשי פרקים:
1. מבוא
2. רקע תיאורטי - מס על שום מה?
3. מערכת המס ככלי לחלוקה מחדש של העושר בחברה
4. מערכת המס בישראל - סקירת היסטורית ומבנה עכשווי
5. הרפורמה במס - ועדת בן בסט
6. מבט לעתיד - האם מדיניות מיסוי יכולה להשתלב עם צדק חלוקתי?
7. ביבליוגרפיה
רפורמה · מדיניות · רווחה · שוויון · חברה
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "צדק חלוקתי במערכת המס במדינת ישראל", סמינריון אודות "צדק חלוקתי במערכת המס במדינת ישראל" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.