עבודה מס' 061578
מחיר: 300.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: גילוי הקפה, המסחר בו ומוסד בית הקפה.
3,993 מילים ,11 מקורות ,2001
תוכן עניינים:
מבוא
פרק ראשון: מקור הקפה וגילויו
קפה, מקור השם ומשמעו
מקור הקפה וסגולותיו
הצופיות והקפה
התנגדות המשטר
פרק שני: גידול וסחר הקפה בעולם
גידול הקפה באתיופיה ובתימן
סחר הקפה
גלגולי הקפה בעולם
פרק שלישי: בתי הקפה
תגובת השלטונות
מבנה בתי הקפה
בתי הקפה כמקום בילוי ושעשוע
בתי הקפה הראשונים באירופה
טקס הגשת קפה בחצר הסולטאן התורכי
סיכום
רשימה ביביליוגרפית
מבוא
"יש להם בתורכיה משקה ששמו קפה, העשוי מפולים שזהו גם שמם, שחור כמו פיח ולו ניחוח חזק, אך לא ארומטי, שכותשים אותו לאבקה ובוחשים אותו במים ולוגמים אותו לוהט ככל האפשר. הם שותים אותו בבתי קפה שלהם, הדומים לבתי המרזח שלנו. המשקה הזה מחזק, מחדד את המוח, מחזק את הלב ומסייע לעיכול...".
תיאור זה של משקה הקפה כתב בשנת 1624 נוסע אנגלי שביקר בתורכיה, 100 שנה בערך לאחר שנודע הקפה בארצות המזרח התיכון ועשרים שנה קודם שהופץ במערב.1
פרי הקפה שגדל בר באזור ההררי של דרום מערב אתיופיה, הובא לתימן השכנה לפני המאה הארבע- עשרה, ומן המאה החמש- עשרה הוחל בגידולו החקלאי. מי היה הראשון שעמד על סגולותיו של פרי הקפה? ומתי הומצא משקה הקפה המפורסם בכל העולם? סיפורים ומסורות רבים נפוצו על סגולות הקפה, ועל תחילת שתייתו; ועל כך נעמוד בפרק הראשון של העבודה, אשר יעסוק בגידול הקפה באתיופיה, הפצתו לתימן דרך מסדרים צופיים, והמשך גלגוליו בעולם האיסלאם.
בפרק השני נדבר על סחר הקפה הן בארצות האיסלאם והן הנדידה מערבה לעבר אירופה, וחלקים אחרים בעולם. הפרק השלישי יעסוק בבית הקפה, בהווייתו, ובהתנגדות המשטר למוסד בית הקפה.
-----------------------------------------------------------------------------
1).. S.D. Smith. The Early Diffusion of the Coffee Drinking in England in Tuchscherer, M., (ed.) .Cahier des annales islamologiques 20. Cairo, 2001), p. 263) .י Le commerce du caf
טובי, י'. "תמורות כלכליות בחיי יהודי תימן במאה הי"ט", בתוך: ש' סרי (עורך), סעי יונה; יהודי תימן בישראל, תל אביב, 1983.
לצרוס- יפה, חוה. פרקים בתולדות הערבים והאיסלאם, תל אביב, 1967.
Cohen, A. The Guilds of Ottoman Jerusalem. The Ottoman Empire and Its Heritage. Politics, Society and Economy 21. Leiden, Boston, and koln, 2001.
Chaudhuri, K. N. "Kahwa." The Encyclopaedia of Islam lV (New Edition): 449- 455. Leiden, 1978.
Hattox, R. S. Coffee and Coffeehouses. The Origins of a Social Beverage in the Medieval Near East. Seattlr and London, 1985.
Hansen, E. "Yemen's Well- Traveled Bean." Armaco World 48\5 (1997): 2-9.
Lane, E. W. Manners and Customs of the Modern Egyptians. London, 1836.
Nimiri Aziz, B "Tales in the hood: The Last Hakawati." Armaco World 47\1 (1996): 12- 17.
Tuchscherer, M., ed. Le commerce du caf? avant l'ere des plantationes coloniales. Espaces, reseaux, societes. Institut francais d'archeologie orientale. Cahier des annales islamologiques 20. Cairo, 2001.
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "כניסתו של הקפה אל המזרח התיכון", סמינריון אודות "כניסתו של הקפה אל המזרח התיכון" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.