היישום אינו מחובר לאינטרנט

פלורליזם מקוטב במערכת המפלגתית בישראל (תרגיל)

עבודה מס' 061003

מחיר: 181.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: האם המערכת המפלגתית הישראלית מאופיינת במבנה של פלורליזם מקוטב ואם כן מהן ההשלכות של מצב זה?

3,117 מילים ,3 מקורות ,2002

תקציר העבודה:

במערכת הבחירות לכנסת ה-14 (1996) התמודדו 18 מפלגות. מפלגות אלו הנן בחזקת המערכת המפלגתית במדינת ישראל ודמותה של המערכת המפלגתית משקפת את מקומן של המפלגות במדינה ובחברה, את גודלן היחסי ואת דפוס יחסי הגומלין ביניהן. מהמערכת המפלגתית ניתן ללמוד על שסעים חברתיים, מגמות חברתיות ופוליטיות בישראל (נויברגר, 23-22 :1997). מערכת מפלגתית זו כוללת את כל הקשת הפוליטית במדינת ישראל, ובכלל זאת מפלגות ערביות, מפלגות שמאל לסוגיהן, מפלגות מרכז, מפלגות ימין ומפלגות דתיות.

במערכות הבחירות השונות ניתן לזהות מפלגות מערכתיות, כלומר כל מפלגה העשויה להיות שותפה לשלטון, בין אם בפועל או בכוח [בכללן מפלגות שמאל כמו מרץ או מפלגות ימין כמו האיחוד הלאומי- ישראל ביתנו ובעבר התחייה], מפלגות חצי מערכתיות [כמו יהדות התורה המורכבת מעבודת ישראל ודגל התורה, אשר היא שותפה חלקית בשלטון, אם כי לא בתפקידי שר] ומפלגות אנטי מערכתיות [כמו המפלגה הדמוקרטית הערבית או התנועה האיסלמית] הנמצאות באופוזיציה טוטאלית ועקרונית למשטר, לפחות במתכונתה הנוכחית, ולכן לא תהינה שותפות לשלטון (שם: 219).

במערכות הבחירות השתתפו במהלך השנים מפלגות מהקצוות הקיצונים של הקשת הפוליטית, כמו מפלגתו של מאיר כהנא "כך" (1973) שהוצאה מחוץ לחוק ב- 1994 כארגון טרור (שם: 216), שזו מפלגה אנטי מערכתית מימין, או מולדת שזו מפלגה מערכתית מימין וכן מפלגה כמו "אל-ארד", שזו מפלגה ערבית אנטי מערכתית שהוצאה מחוץ לחוק בשנות החמישים, לאחר שהוגדרה כמפלגה השוללת את זכות קיומה של המדינה (שם: 195). בין שני קצוות אלה הכילה המערכת המפלגתית מפלגות מימין ומשמאל, מפלגות דתיות וערביות, שחלקן השתלב במהלך השנים במסגרת שלטונית כלשהי ומיעוטן נמנעו מהשתלבות זו, בדרך כלל בשל התנגדותן להסדר החברתי-כלכלי, כפי שהוא בישראל. מטרת מחקרי הינה לבחון את השלכות המערכת הפוליטית על השלטון ואופיו. מכיוון שכך, תהיה שאלת המחקר: האם ניתן לטעון כי המערכת המפלגתית הישראלית מאופיינת במבנה של פלורליזם מקוטב ואם כן מה הן ההשלכות של מצב זה?

תוכן העניינים:
מבוא
1. סקירה תיאורטית
1.1 התפתחות מבנה המערכת המפלגתית בישראל
1.2 פלורליזם מקוטב
2. ניתוח
3. סיכום
ביבליוגרפיה

מקורות:

גולדברג, ג., (תשנ"ד), הבוחר הישראלי 1992, מאגנס, ירושלים.
נויברגר, ב., (1997), ממשל ופוליטיקה - המפלגות בישראל, (יחידות 7-8), האוניברסיטה הפתוחה תל אביב.
סופר, א., (2002), ממשל ופוליטיקה במדינת ישראל - חוברת הקורס אביב ב2002, האוניברסיטה הפתוחה, תל אביב.

תגים:

בשארה · זאבי · טיבי · ימין · כהנא · מפלגות · ערבים · קיצוני

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "פלורליזם מקוטב במערכת המפלגתית בישראל (תרגיל)", סמינריון אודות "פלורליזם מקוטב במערכת המפלגתית בישראל (תרגיל)" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.