עבודה מס' 060465
מחיר: 240.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: תיאור ההתאבדות כמעשה גבורה בהיסטוריה של העם היהודי מתקופת התנ"ך ועד ימינו.
5,843 מילים ,16 מקורות ,2001
תוכן העניינים:
1. מבוא
2. התאבדות בתקופת המקרא
3. התאבדות בתקופת בית שני, המשנה והתלמוד
4. התאבדות בתקופת הראשונים והאחרונים
5. התאבדות בעמים אחרים
6. התאבדות בתקופתנו
7. התאבדות וחינוך
8. סיכום ועמדה אישית
9. ביבליוגרפיה
מבוא
ביסודה של עבודה זו עומד נושא ההתאבדות. נושא ההתאבדות מכיל בתוכו תחומים רבים: התאבדות בשל מצוקה נפשית או בשל כעס, התאבדות כמעשה גבורה, סיוע להתאבדות (והמתת חסד).
נושא ההתאבדות הוא נושא שנוי במחלוקת המעלה דעות שונות ורבות, זאת מעצם הערכים הסותרים העולים ממנו ובראשם ערך קדושת החיים מול ערכים כמו בחירה חופשית של האדם וזכות האדם על חייו ועל מותו.
העבודה תעסוק רובה ככולה בנושא ההתאבדות כמעשה גבורה. עבודה זו לא תתמקד בסיוע להתאבדות ובהתאבדות בשל מצוקה נפשית או בשל כעס, כמו כן העבודה לא תעסוק בהתאבדות בשל מחלות מאחר ובכל אלו בולטת פחות הבחירה החופשית.
בעבודה זו אנסה להבין את נושא ההתאבדות כמעשה גבורה, ומהו היחס בדת היהודית למעשה כזה. בכדי לענות על שאלה זו, אבחן את נושא ההתאבדות בשני מישורים: האחד, החברתי - מהו או האם קיים מצב חברתי כלשהו אשר מעודד את ההתאבדות. המישור השני, יחס המקורות היהודיים לנושא ההתאבדות במעשה גבורה.
בפרקים הראשונים אציג את נושא ההתאבדות ביהדות ואת יחס המקורות היהודים לנושא, זאת לפי סדר כרונולוגי אשר מתחיל בתקופת המקרא ומסתיים בימינו, בנוסף אציג את היחס להתאבדות בעמים אחרים, כן אביא נתונים סטטיסטיים אודות ההתאבדות בימינו. בסוף העבודה אציג את הקשר בין ההתאבדות לחינוך וכן אביא את עמדתי האישית בנושא.
ד"ר אברהם שטינברג מגדיר את ההתאבדות בשני מובנים: האחד, המצומצם - הכוונה לפעולה שעושה האדם בגופו מתוך כוונה להמית את עצמו. השני, הרחב - כל פעולה, או הימנעות מפעולה, או מתן אפשרות פעולה לאחרים - אשר יגרמו את מותו של האדם, ואשר ניתן היה למנוע תוצאה זו.1
---------------------------------------------------------------------------------
1. שטינברג, אברהם. "ההתאבדות לאור ההלכה",(ירושלים, הוצאת מכון רגנשברג, תשמ"ח) כרך ה', עמ'
רפ"א.
בן מתיתיהו, יוסף. "תולדות מלחמת היהודים עם הרומאים" ,גבעתיים, הוצאת "מסדה", 1966.
הורביץ, דוד הלוי. "לא תרצח-לא תתרצח" , "אור המזרח"-רבעון מוקדש לתורה לאומה ולמדינה ניו יורק, הוצאת המחלקה לחנוך ולתרבות תורניים בגולה, ניסן-תמוז תשמ"ז.
הורוביץ, גילה. "סיפורה של מצדה", ירושלים, הוצאת האוניברסיטה העברית, 1993.
וולפסברג, ישעיהו. "על ההתאבדות", "סיני" - ירחון לתורה ,למדע ולספרות, ירושלים, הוצאת "מוסד הרב קוק", תש"ב-תש"ג ,שנה שישית.
יגאל, ידין. "מצדה בימים ההם - בזמן הזה" חיפה, הוצאת מעריב, 1966.
לוז, מנחם " נאום המשנה של אלעזר במצדה וקליארכוס איש סולי", יוסף בן מתיתיהו, היסטוריון של א"י, בעריכת אוריאל רפפורט, ירושלים, תשמ"ג.
קאסוטו, משה. (עורך), אנציקלופדיה מקראית, ירושלים, הוצאת מוסד ביאליק, 1954.
רבינוביץ, לוי יצחק. "ההתאבדות של הקנאים במצדה" , סיני-ירחון לתורה ולמדעי היהדות. ירושלים, הוצאת מוסד הרב קוק, תשכ"ד שנת העשרים ושמונה, כרך נד .
רפל, יואל. (עורך) "תולדות ארץ ישראל", תל אביב, הוצאת משרד הביטחון, 1980.
שור, נתן. "תולדות ארץ ישראל" ,תל אביב, הוצאת "דביר", 1998.
שטינברג, אברהם. "אבוד עצמו לדעת", אנציקלופדיה הלכתית רפואית ,ירושלים, תשמ"ח.
שטינברג, אברהם. "ההתאבדות לאור ההלכה", ירושלים, הוצאת מכון רגנשברג, תשמ"ח.
שטרן, מנחם. "התאבדותם של אלעזר בן יאיר ואנשיו במצדה והפילוסופיה הרביעית", ציון מ"ז, תשמ"ב.
שפירא, י. ובן אליער, א. (עורכים), "יסודות הסוציולוגיה", תל אביב, הוצאת "עם עובד", 1986.
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "יחס היהדות להתאבדות", סמינריון אודות "יחס היהדות להתאבדות" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.