עבודה מס' 020153
מחיר: 203.95 ₪ הוסף לסל
תאור העבודה: סקירת מלחמת האזרחים בלבנון 75-76 על מנת לעמוד על חלקם של הדרוזים במלחמה, שרובם תמכו בג'ונבלאט ומפלגתו.
2,207 מילים ,7 מקורות
תוכן עניינים:
1. הצגת הנושא
2. הקדמה- הדרוזים בלנון
3. מפלגתו של כמיל ג'ונבלאט בשנת 1975
4. הדרוזים והסורים
5. סיכום
6. ביבליוגרפיה
הצגת הנושא
הדרוזים הם יושבי האזור עוד מימים ימיה ומקורם מלבנון. לאחר תהפוכות רבות הם עברו לאיזור הגולן ולאחר מלחמת ששת הימים כאשר נכבשה הגולן נחלקו הדרוזים לתושבי ישראל ולאזרחי סוריה, כאשר הפירוד נעשה על פי אזורים גיאוגרפיים.
הדרוזים שונים בדתם, באורח חייהם, בתולדותיהם, במוצאם ובהשקפת עולמם מהערבים הרגילים. הם חיים בערים, בכפרים ובמשכנות. מרביתם תושבי כפרים, פלחים, עובדי אדמה.
הם מיעוטים בא"י ובלבנון וחיים את חייהם לפי דתם ומסורתם באין מפריע.
בישובי המעוטים ובשכונותיהם בתי תפילה להם, מסגדים- למוסלמים, כנסיות - לנוצרים, וח'לואות - לדרוזים. הם עורכים את פולחנם הדתי וחוגגים את חגיהם לפי אמונתם. יש להם בתי ספר שבהם הם מחנכים את בניהם בשפתם ומלמדים את עקרונות דתם ומסורתם לפי רוחם. למעוטים בתי דין ואנשיהם הם השופטים ודנים את אחיהם בענייני אישות לפי חוקם.
הם בני דת ומסורת מיוחדת ושפתם היא ערבית, אולם אין יחסי אחווה בינם לבין המוסלמים. כמעט כל הדרוזים גרים בכפרים מיוחדים להם, בצפונה של הארץ. רעיון האומה הערבית לגביהם הוא חסר משמעות וכמוהו מושג "העם הפלשתינאי".
מלחמת אזרחים התחילה באפריל 1975. התקרית בין המיליציה של מפלגת הפלנגות לבין אחד הארגונים הפלשתינאים מציינת את ראשיתה של מלחמת אזרחים כוללת בלבנון. הקרבות מתפשטים בכל רחבי המדינה, אך לא מושגת בהם הכרעה. מוסדות המדינה מתפוררים ובהם הצבא, למרות שלא נטל חלק בקרבות. סוריה נותנת גיבוי ומספקת ציוד, נשק ותחמושת למחנה המוסלמים, השמאל והפלשתינים.
מטרת עבודה זו היא לסקור את מלחמת אזרחים בלבנון בשנים 1975-1976, על מנת לעמוד על חלקם של הדרוזים במלחמה, שרובם תמכו בג'ונבלט ובמפלגתו.
1.אמיר אהרון (עורך), לבנון: ארץ עם מלחמה, תל-אביב, הדר, 1979.
2.אבי רן ראובן, המעורבות הסורית בלבנון, משרד הבטחון, תל-אביב, 1986.
3.בלנק חיים, הדרוזים, ירושלים, 1985.
4.זמיר חנה, "מלחמת האזרחים והמשבר בלבנון 1975-1981", סקירה חודשית, 1981, 5.
5.ליטל אבי, "יסוד שלטון אסד בלבנון", מערכות, אפריל מאי 1975.
6.סאלח שכיב, תולדות הדרוזים, בר-אילן, 1989.
7.רבינוביץ איתמר, מלחמה ומשבר בלבנון, הקיבוץ המאוחד, תשמ"ב.
רמת · תיכון · מיעוטים · כמיל · גונבלאט · מזרח · סוריה · היסטוריה
ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הדרוזים וג'ונבלאט במלחמת האזרחים בלבנון", סמינריון אודות "הדרוזים וג'ונבלאט במלחמת האזרחים בלבנון" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.
ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.
יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.